(NE)POZNATA PRIČA O ČUVENOJ BRIGITTE BARDOT

Prelijepa, ali je nesreća izjeda: Muž je natjerao da zatrudni, sina nikad nije voljela, tri puta pokušala da se ubije...

ŽENA iN04.11.17, 20:14h

Prelijepa, ali je nesreća izjeda: Muž je natjerao da zatrudni, sina nikad nije voljela, tri puta pokušala da se ubije...
Isticala je i da je trudnoća nešto najgore što joj se desilo u životu. Nekoliko puta je dijete koje je nosila u stomaku nazivala malignim tumorom i „da je bolje da je rodila psa nego to dijete“

 

 


Izvor: Blic.rs


Poznata vam je ona izreka da život piše romane. Njen to i jeste. Čini se da je izgled i uspješna karijera, sve što je bilo lijepo u njenom postojanju na zemlji. Mnogi su joj se divili, a i danas to rade. Istrajala je i ostala simbol seksepila i gracioznosti. Ovo je priča o Brigitte Bardot.


Ova dama je rođena 1934. godine u Parizu pod imenom Camille Java.  Njena osnovna vokacija i životni poziv je gluma, ali u opisu njenih profesionalnih aktivnosti stoji da je i pjevačica, manekenka i aktivistkinja za prava životinja. Za mnoge je i danas simbol ljepote iako je već duboko zagazila u devetu deceniju života.


Njena karijera počela je na čudan način. Bio je to splet okolnosti - za nju sretan, ali ne i za njene roditelje. Majka i otac su joj bili konzervativni i ona je odgajana u takvoj atmosferi.  

 

Željela je da se bavi umjetnošću, ali joj oni nisu dozvoljavali. Ipak, sa 13 godina upisuje „Nacionalni konzervatorijum za ples“. Zbog posebnog talenta i ljepote smještaju je u klasu najpoznatijeg ruskog koreografa. 

 

Oduševljeni njenom pojavom nešto kasnije je angažuju i za naslovnu stranu jednog magazina, a iste godine je kao 17-ogodišnju djevojku uzimaju i za rediteljski prvijenac dvojca Vadima i Alegrea. Te, 1952. prvi put, za te potrebe, koristi pseudonim Brigitte Bardot (prezime je uzela od oca, prim. aut).

 

Brigitte Bardot


Njen prvi film bio je „Ludi od ljubavi“, a četiri godine kasnije dobija i svoju prvu glavnu ulogu, da bi joj svjetsku slavu i status seks simbola donijelo ostvarenje „I bog stvori ženu“. Tada je primećuju i holivudski producenti, a mnogi su govorili da – ono što je bila Marilyn Monroe za Holivud, to je Brigitte Bardot za Evropu.


A onda je slava donela i svoju, ne tako prijatnu stranu. Sa Rogerom Vadimom, uz pomoć kojeg je snimila i prvi film, započinje poseban odnos. Tokom saradnje, javile su se i simpatije, a onda ljubav. Imala je samo 17 kada je htela da se uda za njega. Roditelji su joj branili, a ona je iz inata njima pokušala da se ubije. Kako u tome nije uspjela, roditelji su popustili i dopustili joj da se uda za Vadima. Brak je trajao samo pet godina, a rastali su se jer su oboje varali.


Samo dvije godine nakon razvoda uplivala je u novi brak. Suprug je bio glumac Jacques Charrier. Upravo je on bio taj koji ju je natjerao da treba da rodi dijete. Na svijet je donijela sina Nicolasa, a kako je i sama izjavila, to dijete nikada nije voljela i sa njim je imala skoro nikakav odnos. 


Isticala je i da je trudnoća nešto najgore što joj se desilo u životu.  Nekoliko puta je dijete koje je nosila u stomaku nazivala malignim tumorom i „da je bolje da je rodila psa nego to dijete“. 


Osam mjeseci nakon porođaja, na svoj 26. rođendan je sebi pokušala da oduzme život. Razlog je bio loš bračni života za Charrierom. Tada dodatno dospijeva u centar medijskog interesovanja.  Nicolas je zbog svega toga rastao pored svog oca jer je sud tako odlučio...

 

brigitt-bardot2


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook