video/ burna rasprava u emisiji 'Tema' na TV1

Branko Perić nakon žustrog duela i polemike s Milanom Tegeltijom: Žalim zbog nivoa komunikacije koji je nametnuo moj sagovornik...

Front04.11.17, 12:25h

Branko Perić nakon žustrog duela i polemike s Milanom Tegeltijom: Žalim zbog nivoa komunikacije koji je nametnuo moj sagovornik...
Pogledajte video prilog gostovanja Branka Perića i Milana Tegeltije u emisija 'Tema' TV1

 

Nakon TV duela u emisiji Tema TV1 između Branka Perića i Milana Tegeltije, sudija Suda BIH Branko Perić jučer je na adresu TV1 uputio svoju reakciju, koju prenosimo u nastavku:

 

Poštovani, 


Nakon sinoćnjeg TV duela sa gosp. Milanom Tegeltijom, predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, u Vašoj emisiji TEMA TV1, želim da izrazim svoje žaljenje zbog nivoa komunikacije koji je nametnuo moj sagovornik, a koji je bio ispod svakog nivoa. I pored nastojanja da razgovor usmjerim na probleme pravosuđa (u nekoliko navrata sam to tražio, otvoreno govoreći da me je stid u kom pravcu teče naša komunikacija), nisam uspio. Po inerciji nametnutog diskursa, upao sam u zamku odgovora koji su imali karakter optužbi bez neophodnih objašnjenja. U svakom slučaju, razgovor je u cjelini dobio karakter međusobnog optuživanja, umjesto debate o problemina u pravosuđu i posljedicama usvojenih Zaključaka.

 

U toku razgovora nesmotreno sam pomenuo imena nekih ljudi u kontekstu koji nije bio u dovoljnoj mjeri obrazložen, što ih je moglo pogoditi, zbog čega im dugujem izvinjenje. 
Posebno se izvinjavam gledaocima, čija očekivanja su iznevjerena. Takođe, dugujem izvinjenje kolegama iz pravosudne zajednice, koji su očekivali razgovor u okvirima kulture dijaloga i profesionalne odgovornosti.

 

Zahvaljujem se Vašoj Televiziji na profesionalnom i korektnom odnosu. 
S poštovanjem,

Branko Perić

 

Pogledajte video prilog gostovanja Branka Perića i Milana Tegeltije u emisija 'Tema' TV1:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook