U Tužilaštvu KS

Sestra Dženana Memića saslušana po prijavi Alise Mutap: 'Nikome nisam prijetila, niti koga poticala da joj se zavrne šija'

Hronika03.11.17, 18:45h

Sestra Dženana Memića saslušana po prijavi Alise Mutap: 'Nikome nisam prijetila, niti koga poticala da joj se zavrne šija'
Advokat Ifet Feraget zatražio je danas izuzeće glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić i svih tužilaca ovog tužilaštva

 

U Tužilaštvu KS danas su saslušani sestra Dženana Memića, Arijana Memić i Asad Fočo, u svojstvu osumnjičenih i to za ugrožavanje sigurnosti i spriječavanje dokazivanja po prijavi Alise Mutap, koja je bila u društvu mladića Dženana Memića 8. februara 2016. godine kada je zadobio povrede nakon čega je preminuo. Mutap se samo jednom pojavila kao svjedok tokom sudskog postupka protiv Ljube i Bekrije Seferovića i to na poziv Tužilaštva KS.

 

U prijavi su navedene prijetnje koje je navodno Memić uputila Alisi Mutap na društvenoj mreži Facebook.

 

- U prijavi stoji da smo mi poticali javnost da se Alisi Mutap "zavrne šija" i da smo utjecali na to da ona da lažni iskaz u sudu i tužilaštvu. Ja nisam nikome prijetila kao ni moji prijatelji i za to imamo dokaze – kazala je Arijana Memić.

 

Advokat Ifet Feraget zatražio je danas izuzeće glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić i svih tužilaca ovog tužilaštva. Konačnu odluku donijet će Federalno tužilaštvo na čelu sa glavnim tužiocem Zdravkom Knežević.

 

Feraget je za agenciju Patria kazao da je izuzeće tražio iz nekoliko razloga između ostalog jer protiv Burzić postoje krivične prijave u Tužilaštvu BiH zbog sakrivanja prijava, uskraćivanja povjerljivih dokumenata u slučaju Dženan Memić.

 

Feraget je kazao da je izuzeće tražio jer sumnja u nepristrasnost glavne tužiteljice i drugih tužilaca u ovom slučaju.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!