VIDEO/ Pušten na slobodu

Tužni Esed Radeljaš, ispred zatvora, s kesicama u rukama: 'Hvata' taksi, ali neće niko da mu stane, a onda...

Hronika03.11.17, 16:11h

Tužni Esed Radeljaš, ispred zatvora, s kesicama u rukama: 'Hvata' taksi, ali neće niko da mu stane, a onda...
Kantonalni sud u u Sarajevu ukinuo je pritvor Esedu Radeljašu, optuženom u predmetu "Blok" za višestruka krivična djela

 

Esed Radeljaš napustio je prostorije KPZ Sarajevo nakon deset mjeseci koje je proveo kao pritvorenik ove ustanove.

 

Nakon izlaska iz pritvora kamera portala RadioSarajevo.ba je snimila Radeljaša kako čeka prijevoz te bezuspješno pokušava zaustaviti taksi po kišnom vremenu.

 

 

Podsjećamo, Kantonalni sud u u Sarajevu ukinuo je pritvor Esedu Radeljašu, optuženom u predmetu "Blok" za višestruka krivična djela.


Ovu odluku na prijedlog advokata optuženog i uprkos protivljenju Tužilaštva donijelo je danas Sudsko Vijeće kojim predsjedava Jasenko Ružić, jer je procijenjeno da boravak u pritvoru predstavlja ozbiljnu prijetnju za njegovo zdravlje, sudeći prema vještaku Ibrahimu Gavrankapetanoviću.

 

Riječ je o internisti koji je vještačio medicinsku dokumentaciju Radeljaša i koji ga je lično pregledao u vrijeme kad je bio hospitaliziran.

 

On je jasno naglasio kako je život Radeljaša kao pritvorenika ozbiljno ugrožen u pritvorskoj jedinici zbog njegovih problema sa srcem, odnosno bolesti miokarda.

 

Kako je kazao vještak, radi se o ozbiljnoj bolesti koja može u krajnjem ishodu dovesti do smrti.

 

Optuženi Esed Radeljaš koji je uhapšen u akciji 'Blok' 9. novembra po nalogu Tužilaštva KS, a osumnjičen je za krivična djela: poticanje na zloupotrebu položaja, ovjeravanje neistinitog sadržaja, davanje dara i pranje novca. Činjenjem ovih krivičnih djela Radeljaš je sebi i drugima pribavio korist od blizu milion maraka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook