akcija mup-a ks

Pretres u Sarajevu: Uhapšen vlasnik 'Delfina' Igor Džananović, nađeni droga i oružje

Hronika02.11.17, 15:11h

Pretres u Sarajevu: Uhapšen vlasnik 'Delfina' Igor Džananović, nađeni droga i oružje
Prilikom pretresa kuće i kafane Igora Džananovića osim marihuane, pronađene digitalne vage, puške, pištolj

 

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS-a priveli su u srijedu navečer u akciji Delfin uhapsili Igora Džananovića (1980) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te krivično djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija- piše Oslobodjenje.

 

Policajci su tokom pretresa njegove kuće koja se nalazi u Ulici Alibega Firdusa te UO Delfin smještenog u Ulici Kraljice Jelene pronašli i oduzeli: 25 grama marihuane, 41 paketić marihuane, dvije digitalne vage, jedan automatski pištolj škorpion sa okvirom i 11 metaka kalibra 7,65 mm, zatim jednu automatsku pušku sa preklapajućim kundakom, jednu pušku nepoznatog kalibra, dva okvira za automatsku pušku i 174 metka različitog kalibra.

 

​On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo KS-a. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook