U 75 ambulanti

U Kantonu Sarajevo sutra počinje akcija besplatne vakcinacije protiv gripe

Hronika02.11.17, 11:56h

U Kantonu Sarajevo sutra počinje akcija besplatne vakcinacije protiv gripe
Vakcine su besplatne za rizične skupine osiguranika, i to za: penzionere i osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, osobe s posebnim potrebama, ratne vojne invalide i civilne žrtve rata te zaposlenike u zdravstvenim ustanovama kao i za prosvjetne radnike

 

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da akcija besplatne preventivne vakcinacije protiv gripe u sezoni 2017/2018. godine počinje sutra, 03. novembra.

 

Ove godine Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obezbijedio je finansijska sredstva za nabavku 8.000 doza vakcina. Akcija se provodi u saradnji s Javnom ustanovom "Dom zdravlja Kantona Sarajevo", pa će građanima biti omogućena vakcinacija u 75 ambulanti ove ustanove.

 

Vakcine su besplatne za rizične skupine osiguranika, i to za: penzionere i osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, osobe s posebnim potrebama, ratne vojne invalide i civilne žrtve rata te zaposlenike u zdravstvenim ustanovama kao i za prosvjetne radnike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!