itekako ga se čuvajte

Novi ljubavni fenomen zbog kojeg sve više parova raskida: Da li ste čuli za 'pubing'?

Hronika01.11.17, 14:08h

Novi ljubavni fenomen zbog kojeg sve više parova raskida: Da li ste čuli za 'pubing'?
Ukoliko vam je i te kako poznato, čestitamo! Upoznali ste značenje takozvanog PUBINGA

 

Vrlo je moguće da će se PUBING zavući i u vašu vezu. Pazite se!

 

Zahvaljujući tehnologiji i društvenim mrežama sada smo u prilici da se upoznamo i sa toliko fenomena kada je i naša veza u pitanju. Naime, sada se pojavio novi "fenomen" u ljubavnim vezama koji je uglavnom i glavni krivac za sve više raskida- piše Oslobodjenje.

 

Da li vam je poznata sljedeća situacija - pozvani ste na dejt i to od osobe s kojom se već duže vrijeme dopisujete i konačno kada imate priliku da uživamo pričate o svim zanimljivim stvarima i uživate u društvu, on sve vrijeme gleda u svoj telefon i primjećujete da zapravo uopšte nije skocentrisan na vas.

 

Ukoliko vam je i te kako poznato, čestitamo! Upoznali ste značenje takozvanog PUBINGA. Pojam je skovan od dvije engleske riječi - phone i snubbing (ignorisanje). I sigurno svi znamo makar jednu osobu koja to radi, ne samo na prvom dejtu, već sve vrijeme u vezi i van nje.

 

Prema podacima Univerziteta Baylor, pubing je ubica veza, a u istraživanju u koje su bile uključene 143 osobe čak 70 odsto reklo je da je partnerov telefon ometao njihov odnos.

 

Ljudi koji svoje slobodno vrijeme provode na društvenim mrežama jednostavno ne mogu da se kontrolišu u situacijama kada treba da se posvete voljenoj osobi ili društvu , upozoravaju naučnici.

 

Kako je jedna studija navela, prenosi Cosmopolitan, prosječan pojedinac oko 150 puta na dan provjeri telefon i društvene mreže. Stoga nas uopšte ne čudi, zašto je pubing počeo sve više da ugrožava kako prijateljske tako i ljubavne veze.

 

Ukoliko želite da i dalje uživate u realnim stvarima, zaboravite na telefon i ne dozvolite da se pubing uvuče i u vaš odnos.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!