Haški osuđenik Momčilo Krajišnik

Čuo sam se danas s Draganom Kalinićem, on se smije i kaže: Kakve ja veze imam s Dejtonskim sporazumom?!

Front01.11.17, 13:45h

Čuo sam se danas s Draganom Kalinićem, on se smije i kaže: Kakve ja veze imam s Dejtonskim sporazumom?!
Prema njegovom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz da je BiH zemlja čuda zbog čega izaziva podsmijeh, za što dio odgovornosti snose i stranci

 

Za Momčila Krajišnika priča o mogućem kriminalu i krađi Dejtonskog mirovnog sporazuma nije realna i zbog toga preporučuje da se prvo čuje šta će reći Željko Kuntoš koji je uhapšen i kod kojeg je pronađen dokument.

 

- Mislim da bi svima trebalo biti drago ako se zaista radi o originalu što je konačno pronađen. Ja lično ga nikada nisam vidio. U vrijeme kada sam ja bio član Predsjedništva mislili smo da se nalazi u arhivu. Kasnije se ispostavilo da ga nema, jer su neki od bivših članova Predsjedništva BiH tražili da ga vide, ali nije pronađen, kazao je Krajišnik za Oslobođenje.

 

Sumnja da se u vezu s njegovim nestankom može dovesti Dragan Kalinić.

 

- Baš smo danas razgovarali i on se smije, kaže - kakve ja veze imam s tim, istakao je Krajišnik.

 

Prema njegovom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz da je BiH zemlja čuda zbog čega izaziva podsmijeh, za što dio odgovornosti snose i stranci.

 

- Sporazum je potpisan u Parizu. Prema mojim informacijama, međunarodni službenici su imali obavezu da sporazum proslijede svim relevantnim faktorima. Da li su to učinili, trebali bi znati oni koji su direktno učestvovali u svemu tome.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook