Naš najbolji teniser

Damir Džumhur: Igram vrhunski tenis, cilj za 2018. godinu je da uđem među 20 najboljih igrača svijeta!

Sport30.10.17, 13:13h

Damir Džumhur: Igram vrhunski tenis, cilj za 2018. godinu je da uđem među 20 najboljih igrača svijeta!
Damir je u 2017. godini ostvario svoje najbolje rezultate otkako se profesionalno bavi tenisom. U Sankt Peterburgu i Moskvi stigao je do prve dvije ATP titule

 

Ovo je moja najbolja sezona u kojoj sam osvojio dvije ATP titule i odigrao finale. Sada se želim odmoriti i jedino što me zanima je da li ću sezonu završiti kao 30. ili 31. igrač na svijetu. Hvala svima koji su me pratili i bili uz mene. Ovo je na početku današnje konferencije za novinare u Sarajevu rekao Damir Džumhur, naš najbolji teniser.

 

Džumhur je u poslovnoj zgradi kompanije "BH Telecom", najvećeg svog sponzora, organizirao susret s medijima, na kojem je govorio o svom najvećem uspjehu u karijeri i plasmanu na 31. mjesto na ATP listi.

 

- Tokom sezone sam pokazao da mogu igrati vrhunski tenis. Posebno sam zadovoljan svojom mentalnom čvrstinom, a kao najveće pobjede bih izdvojio trijumf u Moskvi nad Berankisom te pobjedu nad Fonjinijem - kazao je Džumhur.

 

Damir je u 2017. godini ostvario svoje najbolje rezultate otkako se profesionalno bavi tenisom. U Sankt Peterburgu i Moskvi stigao je do prve dvije ATP titule.

 

- Prezadovoljan sam rezultatima. Pokazao sam da sam spreman za vrhunske mečeve, a istekao bih svoju mentalnu snagu na čemu sam radio tokom sezone i što je došlo do izražaja u drugom dijelu ATP utrke - naveo je Džumhur.

 

Govorio je i o povredi koju je zadobio na posljednjem odigranom turniru u Beču, zbog čega je donio odluku da ne nastupi na Mastersu u Parizu.

 

- U meču protiv Conge sam osjetio bol u lijevoj nozi i nakon konsultacija sa svojim timom sam donio odluku da ne igram kvalifikacije u Parizu, jer mi ne bi mnogo donijele na renking listi. Zato sam i donio odluku da ne igram u Francuskoj i završim sezonu ranije - pojasnio je Džumhur, koji je podvukao svoju mentalnu čvrstinu na čemu je radio.

 

Naš najbolji teniser je osim dva naslova u Rusiji, ostvario i najbolji uspjeh jednog bh. igrača - prvi put BiH će na jednom Gren slemu imati nositelja u glavnom žrijebu.

 

- Bez obzira da li ću završiti 30. ili 31., na prvom Gren slemu sezone ću biti nositelj u Melburnu. Cilj mi je da budem u 2018. godini među 20 najboljih igrača na svijetu. I nadam se da ću to i ostvariti. Spreman sam da pravim velike rezultate - kazao je Džumhur, koji 25. novembra u Beogradu kreće sa pripremama za novu sezonu.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook