sve ide po planu

Radovi na Trebevićkoj žičari u punom jeku: Gradonačelnik Skaka optimistično najavio datum otvaranja

Hronika27.10.17, 10:54h

Radovi na Trebevićkoj žičari u punom jeku: Gradonačelnik Skaka optimistično najavio datum  otvaranja
Naglasio je da je "dinamika radova zadovoljavajuća, te da se sve dešava onako kako je i planirano"

 

Radovi na izgradnji sarajevskog simbola Trebevićke žičare su u punom jeku i otvaranje se može očekivati u aprilu 2018. godine - kazao je danas Feni gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Naglasio je da je "dinamika radova zadovoljavajuća, te da se sve dešava onako kako je i planirano".

 

- Po dinamičkom planu otvaranje trebevićke žičare se može očekivati u aprilu. Vjerujem da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo građane grada Sarajeva obradovati prvom vožnjom Trebevićke žičare početkom aprila - kazao je Skaka.

 

Dodao je da su "radovi na terenu u toku, te se radi i vikendima i u noćnim satima kako bi se ispoštovali rokovi i kako bi što prije građani Sarajeva dobili Trebevićku žičaru koju i zaslužuju i koju očekuju".

 

U ovom trenutku, kako je kazao, radi se na završavanju polaze stanice, radi se i na gornjoj stanici, a završavaju se i svih 10 stubnih mjesta, kako bi u idućih par dana krenuli sa montažom samih stubova.

 

- Grad Sarajevo, u sklopu redovnih aktivnosti, radi na izgradnji Trebevićke žičare. Radovi se odvijaju kako je i predviđeno i nema nekih kašnjenja. Nadamo da će nas vremenske prilike poslužiti i da će zadati rokovi otvaranja Trebevićke žičare, koji su već najavljeni, biti ispoštovani. Ne želimo stalno najavljiviti i pričati o žičari, zaista želimo što prije da idemo i otvorimo samu Trebevićku žičaru - kazao je Skaka.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook