prognoza za naredna tri dana

Tmurno i depresivno: Padavine i oblaci čekaju vas ovog vikenda, a temperature...

Hronika26.10.17, 19:13h

Tmurno i depresivno: Padavine i oblaci čekaju vas ovog vikenda, a temperature...
U petak, prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle koja će biti izraženija i dugotrajnija u centralnim i istočnim područjima

 

U Bosni i Hercegovini će ovog vikenda preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, a prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), i naredni period obilježiće nestabilno vrijeme s umjerenim količinama padavina, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

U petak, prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle koja će biti izraženija i dugotrajnija u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu zemlju.

 

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i snijeg. Očekivana količina padavina je između 5 i 10 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini više padavina krajem dana u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše.

 

Vjetar prijepodne slab južnog smjera, a s dolaskom padavina mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između dva i šest stepeni Celzijusovih, na jugu od sedam do 12. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

 

U subotu, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni prije podne umjerene jačine sjevernog smjera, a od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjera na jugo. U Hercegovini jaka bura koja će poslije podne oslabiti.

 

U nedjelju, u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjerena naoblaka. Od poslijepodnevnih sati se očekuju padavine sa sjevera koje će se prema kraju dana proširiti na cijelu zemlju.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između jedan i pet stepeni Celzijusovih, a najviša između 12 i 18 stepeni Celzijusovih.

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook