POPULARNI GLUMAC OTVORENO O SVEMU

Dragan Bjelogrlić sprema se da uđe u politiku: Elita se pomirila da je izgubila bitku od primitivaca!

Kultura26.10.17, 10:03h

Dragan Bjelogrlić sprema se da uđe u politiku: Elita se pomirila da je izgubila bitku od primitivaca!
- Imamo situaciju u kojoj se elita pomirila da je na terenu izgubila bitku od primitivaca, po kafanama i intervjuima se zgražavaju nad primitivizmom, pričaju o genijalnim serijama koje su gledali na HBO-u, Netflixu ili Amazonu, i valjda se nadaju da će neki novi političari to da promijene. To je iluzija, kaže popularni glumac, reditelj i producent

 

 


- U tranziciji je nestala srednja klasa i građansko društvo. Sve te serije su se bavile srednjom klasom. Kako danas da zamisliš Gigu Moravca iz "Boljeg života" koji kao činovnik u nekoj banci, sa ženom profesoricom latinskog, živi u salonskom stanu sa troje dece? Danas je to nezamislivo! Ta promjena društva je jedan dio problema, a drugi je sveopšte zaseljačivanje. Ono traje godinama i kontinuirano bez obzira na to ko je na vlasti, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za Nedeljnik.rs rediser, glumac i producent Dragan Bjelogrlić, čija je serija "Senke nad Balkanom" u Srbiji potukla sve rekorde gledanosti proteklog vikenda.

 


Dodao je i kako je '90-tih godina prošlog vijeka postojao obračun sa pozicije profesije, za razliku od danas, jer:


- Sada je nastao haos i neshvatanje pozicije sa koje treba da djelujemo. Ja na primjer mislim da su 'Senke nad Balkanom' najbolji odgovor na sveopštu primitivizaciju koja se dešava posljednjih godina. Ovako imamo situaciju u kojoj se elita pomirila da je na terenu izgubila bitku od primitivaca, po kafanama i intervjuima se zgražavaju nad primitivizmom, pričaju o genijalnim serijama koje su gledali na HBO-u, Netflixu ili Amazonu, i valjda se nadaju da će neki novi političari to da promijene. To je iluzija. Samo mi sami možemo to da promijenimo i bijemo bitku, rekao je Bjelogrlić u velikom intervjuu u kojem je pričao o kompromisima koje je napravio, glumcima koji se troše na binama političara, kćerki koja demonstrira, ali i svojoj odluci kada će i kako da uđe u politiku.


Kompletan intervju donosi najnovije izdanje magazina Nedeljnik.

 

dragan-bjelogrlic-nedeljnik

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook