Nakon višesatne rasprave

Komisija za pitanje boraca OV Novo Sarajevo podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici

Hronika24.10.17, 17:40h

Komisija za pitanje boraca OV Novo Sarajevo podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici
Nakon višesatne rasprave i odbijanja da se Komisija izjasni o ovom prijedlogu i nakon što su se predstavnici vladajuće većine u Općinskom vijeću uvjerili da ni predloženi dnevni red neće biti usvojen i da će doći do prekida sjednice, došlo je do glasanja i usvajanja dnevnog reda s novom tačkom o podršci referendumu

 

Komisija za pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo podržava održavanje referenduma o imenu sportske dvorane na Grbavici, saopćila je Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

 

Prema ovom saopćenju, na nedavno održanoj sjednici Komisije za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo, predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Građanskog saveza i Demokratske fronte predložili su izmjenu i dopunu dnevnog reda.

 

Zatraženo je da se u dnevni red uvrsti tačka u kojoj će se ova komisija izjasniti ili dati mišljenje/zaključak kojim se daje podrška referendumu u vezi s nazivom sportske dvorane na Grbavici.

 

Nakon višesatne rasprave i odbijanja da se Komisija izjasni o ovom prijedlogu i nakon što su se predstavnici vladajuće većine u Općinskom vijeću uvjerili da ni predloženi dnevni red neće biti usvojen i da će doći do prekida sjednice, došlo je do glasanja i usvajanja dnevnog reda s novom tačkom o podršci referendumu.

 

Nakon rasprave i argumentiranog obrazlaganja članova komisije, posebno iz redova SDP-a, DF-a i NS, usvojen je zaključak kojim Komisija za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendumsko izjašnjavanje građana u vezi sa svim značajnim pitanjima za građane Općine Novo Sarajevo.

 

- Navedeni zaključak i djelovanje naših članova u ovom radnom tijelu su od izuzetnog značaja i daju doprinos realizaciji inicijative za održavanje referenduma građana o nazivu sportske dvorane na Grbavici - citat je iz saopćenja.

 

Navedeni zaključak je usvojen jednoglasno što daje dodatni optimizam pred najavljenu sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o inicijativi građanskog bloka o referendumu na kojem bi se građani trebali izjasniti da li su za to da dvorana na Grbavici nosi naziv Sportska dvorana "Goran Čengić".

 

(Fena, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook