'neki u Srpskoj kopiraju 5. oktobar'

Momčilo Krajišnik: RS u teškoj situaciji, a nema grabljivice koja ne može lako da uzme takav plijen

Front24.10.17, 12:44h

Momčilo Krajišnik: RS u teškoj situaciji, a nema grabljivice koja ne može lako da uzme takav plijen
On je naveo da mu se ne sviđa to što neki u Srpskoj "kopiraju 5. oktobar" koji se desio u Srbiji 2000. godine, kada su svi željeli da skinu sa vlasti Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije

 

Sugestija opoziciji i vlasti u Republici Srpskoj, kada je riječ o krizi u Narodnoj skupštini, jeste da se sastanu i razgovaraju, stavivši Poslovnik ad akta jer ne bi trebalo prizivati neki novi 5. oktobar, izjavio je bivši predsjednik parlamenta RS, osuđeni ratni zločinac i predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik.


"Predsjednik Narodne skupštine, a ne predsjednik države, trebalo bi da kaže - `Ovo je sada kriza, ali hajde da sjednemo i vidimo kako možemo da je riješimo, bez dnevnog reda, utvrdićemo dnevni red na jednoj skupštini`", rekao je sinoć za "RTRS" Krajišnik, koji je i prvi predsjednik Narodne skupštine Srpske- piše Srna, a prenose Vijesti.ba.


 
On je naveo da mu se ne sviđa to što neki u Srpskoj "kopiraju 5. oktobar" koji se desio u Srbiji 2000. godine, kada su svi željeli da skinu sa vlasti Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije. 


 
"Taj 5. oktobar nikome nije donio ništa dobro. Naprotiv, svi su željeli samo da skinu sa vlasti Miloševića, a onda su došli do zaključka da je on bio državnik za mnoge političare koji su ga naslijedili", istakao je Krajišnik. 


 
On je naglasio da je jedino rješenje da predsjednik Skupštine Srpske pozove sve poslanike i sasluša ih, da bi saznao ko šta želi i čuo njihove prijedloge. 


 
"Ja bih tri dana sjedio u Skupštini, a nikakvu tačku dnevnog reda ne bih pokrenuo dok se ne vidi kako ćemo raditi. Očito je da ima mnogo ljudi koji nisu uspjeli da kažu ono što žele, i treba ih pustiti. Sva nekadašnja opozicija, a današnji funkcioneri, bili su poslanici, nisu se slagali. Pustite, i vrlo često ta opozicija ima dobro rješenje", kaže Krajišnik. 


 
On je dodao da ima još mnogo vremena do izbora i da prerani ulazak u izbornu kampanju ne vodi nikuda. 


 
"Ovo je očito da izbori moraju riješiti problem, ali ja ne znam zbog čega jer je još godinu dana do izbora. Međutim, sada počinjati neku izbornu utakmicu, to ne vodi dobru", rekao je Krajišnik. 


 
Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske naveo je da će se Srpska naći u teškoj situaciji ako kriza u parlamentu ne bude riješena. 


 
"Vjerujte, naša Republika teško može izaći na kraj... pored ekonomski teške situacije, i još uz politički tešku situaciju, nema grabljivice koja ne može lako da uzme takav plijen", smatra Krajišnik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook