bh. teniser na krilima ljubavi i uspinjuće karijere

Damir Džumhur: 'Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena... Dejana mi je promijenila pogled na tenis i psihu, a porazi...'

Lifestyle24.10.17, 10:23h

Damir Džumhur: 'Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena... Dejana mi je promijenila pogled na tenis i psihu, a porazi...'
Uz porodicu, kaže Damir, ogromnu podršku mu pruža i djevojka Dejana Živković

 

Jedan od najatraktivnijih parova kako na domaćoj javnoj sceni, tako i šire, naš proslavljeni teniser Damir Džumhur i njegova djevojka, uspješan model, Dejana Živković, prvi put zajedno govore za naš magazin o svojoj vezi, koja je počela prije nekoliko mjeseci. Damir i Dejana su nerazdvojni, i jedno drugom podrška u svim poduhvatima.

 

Za bh. tenisera Damira Džumhura se s pravom može reći da ove godine igra najbolji tenis u dosadašnjoj karijeri. Osim što je nedavno na turniru u Saint Petersburgu osvojio svoju prvu ATP titulu, Damir je zauzeo i 37. mjesto među najboljim teniserima svijeta. Za njega je, kako kaže, ovaj uspjeh nagrada za rad i trud koji je uložio, ali i ogroman motiv za mečeve koji ga čekaju u karijeri. Damir se ne zaustavlja na ovom rezultatu, već do kraja godine planira da zauzme 32. mjesto. Zahvaljujući njemu, naša zemlja s ponosom prati teniske mečeve širom svijeta.

 

– S tom pozicijom bih bio nositelj na Grand Slam turnirima, a pogotovo je to bitno za Australian Open. No, čak i da ne uspijem u tome, mislim da sam napravio sjajne stvari ove godine. Ono što je sigurno jeste da ću na kraju godine, šta god napravio, biti među 40 tenisera na svijetu, i to je velika stvar – kaže Damir za magazin „Azra”- piše Azramag.ba.

 

Zajedničke pobjede

 

Sjajan uspjeh postignut je, govori Damir, i stoga što je mnogo vremena, uz fizičku pripremu, posvetio i radu na psihi, za koju je često znao reći da mu je jedna od osnovnih mana na terenu.

 

– Trebalo je više vremena nego što sam očekivao, ali mislim da sam napokon na pravom putu da to bude moja prednost. Mislim da sam konačno sazrio kao igrač i samim time sam psihološki stabilniji na terenu – objašnjava on.

 

Tokom cijele karijere naš najbolji teniser je imao ogromnu podršku svoje porodice, te su oni, a naročito otac, govori, zaslužni za uspjehe koji su iza njega. Put nije bio lagan, ali zato danas gledaju igrača koji na terenu pobjeđuje i najbolje. Uz porodicu, kaže Damir, ogromnu podršku mu pruža i djevojka Dejana Živković. Potvrdio je to i zajedničkom fotografijom na svom Instagram profilu uz poruku: „Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a ja imam svoju”.

 

– Definitivno je tako kako sam napisao. Jer iza uspješnog muškarca mora biti i uspješna žena, a Dejana to jeste. Ona pruža zaista nevjerovatnu podršku. Jako je posvećena tome što radim i zajedno smo u svemu. Promijenila mi je pogled na tenis, promijenila mi je psihu i trudi se da u svakom trenutku kada smo zajedno na turniru bude od velike pomoći, što i jeste. Svaki moj poraz shvata kao naš zajednički, ali iskreno skoro da i ne gubimo kada smo zajedno, tako da nismo imali puno prilika da zajedno tugujemo (smijeh). Najviše je utjecala na mene time što mi je ugradila pobjednički mentalitet, jer je jaka osoba i to sam i ja dobio uz nju. Osjećam se sigurnije kada je ona sa mnom na turniru i imam osjećaj da mi donosi sreću, uz sve navedeno – govori Damir.

 

Upoznali su se u Beogradu, putem zajedničkog prijatelja. Intenzivno su se dopisivali, sreli nekoliko puta, te prije nekoliko mjeseci počeli svoju ljubavnu vezu. Od tada su nerazdvojni.
Dejana je Damira pratila i pružala mu podršku i na nedavno završenom turniru u Saint Petersburgu.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook