UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ/ Motkama ranije ubili još dva psa

Strava u Bijeljini: Tri dječaka do smrti pretukla četvoromjesečno štene?

Hronika23.10.17, 18:02h

Strava u Bijeljini: Tri dječaka do smrti pretukla četvoromjesečno štene?
Simikić je rekla da su se ista djeca i ranije iživljavala i motkama ubila još dva psa, nakon čega je bezuspješno pokušavala da upozori njihove roditelje na ovaj problem

 

Grupa maloljetnika u Bijeljini do smrti je pretukla psa drvenim motkama, navodi se u prijavi koju je policiji podnijelo Udruženje za zaštitu životinja "Aska", javlja Srna, a prenose mediji.


U prijavi je navedeno da se incident dogodio juče u popodnevnima satima u Ulici 8. marta, rekla je portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Simojlović.

 

Predsjednica Udruženja za zaštitu životinja "Aska" Sanja Simikić rekla je da su dva svjedoka vidjela tri dječaka uzrasta od osam do deset godina kako brutalno ubijaju četvoromjesečno štene mješanca. Ona je dodala da je riječ o psu Noliju koji je pobjegao od vlasnika.

 

mrtav-pas

 

Simikić je rekla da su se ista djeca i ranije iživljavala i motkama ubila još dva psa, nakon čega je bezuspješno pokušavala da upozori njihove roditelje na ovaj problem.

 

Ona je navela da su prije nekoliko dana u blizini skloništa za pse u Bijeljini pronađeni i leševi dva šteneta koji su nakon zlostavljanja unakaženi oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

 

Nakon prijave posljednjeg slučaja zlostavljanja i ubijanja psa, za koje postoje i svjedoci, Simikić je pozvala policiju koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa veterinarskim inspektorom.

 

Prema njenim riječima, ako zakon u ovom slučaju ne može da kazni odgovorne, važno je da se barem objavljivanjem zastrašujućih činjenica ukaže na problem.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook