Služba za poslove sa strancima

U BiH uhapšen stranac opasan za nacionalnu sigurnost: Šta je Rus povezan sa teroristima tražio u Bijeljini?

Hronika23.10.17, 10:43h

U BiH uhapšen stranac opasan za nacionalnu sigurnost: Šta je Rus povezan sa teroristima tražio u Bijeljini?
Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima

 

Inspektori Službe za poslove sa strancima juče su na području Bijeljine priveli  lice M.I. državljanina Rusije, koje predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine jer se dovodi u vezu sa terorizmom.

 

Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.


Navedeno lice je 14.04.2017 godine uhapšeno na sarajevskom aerodromu jer  je Interpol Moskva za njim raspisao poternicu zbog povezanosti sa terorizmom, te se do juče nalazio na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

 

Kako se nisu stekli uslovi za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, licu je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost.   


Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje sa ciljem udaljenja lica M.I. sa teritorije BiH, te će isti biti deportovan u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uslovi.

 

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook