SDP se počeo pripremati za izbore 2018.

Nikšić: Od toga ko je veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat nema prevelike koristi i od toga se ne živi

Front21.10.17, 14:27h

Nikšić: Od toga ko je veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat nema prevelike koristi i od toga se ne živi
Danas praktično ulazimo u jednu fazu oblikovanja izbornog programa Socijaldemokratske partije BiH, nacrta politika i programa za deset , kako smo ga nazvali, dakle otprilike desetak politika gdje će se pokušati što je moguće konkretnije predvidjeti rješenja za aktuelne situacije, izjavio je Nikšić pred početak skupa

 

Birače Socijaldemokaratske partije BiH (SDPBiH) hoćemo da homogeniziramo na pitanjima radničkih prava, prava poslodavaca, penzionera, socijalnih kategorija, boraca i svakako treba ponuditi odgovore kako do svega toga doći i kako u konačnici oživjeti ekonomiju i ponovo pokrenuti investicione cikluse u BiH – izjavio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.     

 

U Sarajevu se danas održava skup pod nazivom Strateško planiranje SDP-a na kojem će biti predstavljen nacrt izbornog programa SDP-a BiH za Opće izbore 2018. godine.

 

- Danas praktično ulazimo u jednu fazu oblikovanja izbornog programa Socijaldemokratske partije BiH, nacrta politika i programa za deset , kako smo ga nazvali, dakle otprilike desetak politika gdje će se pokušati što je moguće konkretnije predvidjeti rješenja za aktuelne situacije - izjavio je Nikšić pred početak tog skupa.  

Naglasio je da su se fokusirali na životne probleme, te da je  što se tiče SDP-a  neupitno  da je država BiH na prvom mjestu.

 

-  Od toga ko je veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat nema prevelike koristi i od toga se ne živi. Želimo vrlo jasno reći da se na tom terenu ne takmičimo. Želimo građanima ponuditi priču o stvaranju povoljnijeg ambijenata za zapošljavanje, poslodavcima ponuditi bolje uslove rada i rasterećenje privrede kroz konkretne zakonske projkete, odnosno pretvoriti ovu priču u takmičenje ko će omogućiti  veći broj radnih mjesta,  ko će napraviti bolje uslove za radnike i veću minimalnu platu, te hoćemo li imati zdravstvo za sve građane BiH, bolji obrazovni sistem, hoće li penzioneri imati stabilne penzije... - dodao je Nikšić.

 

Naveo je da su u posljednje vrijeme napravili značajan pomak što se tiče širenja SDP-a.

 

-  Imali smo organizacije i u RS-u, ali sada je to jedan ozbiljnija priča, priprema za 2018. i siguran sam da ćemo na izborima 2018. punog srca reći da je SDP partija cijele BiH. To me učvršćuje u ideji da svugdje postoje ljudi koji žele da se okrenu rješavanju životnih problema, jačanju BiH, koji se ne stide reći da su pripadnici svog naroda, ali da prije svega žele biti malo više Bosanci i Hercegovci i da pravimo jedan ambijent gdje će se mladi vraćati, a ne odlaziti – kazao je predsjednik SDP-a.   

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook