povjereno federalnoj agenciji

Prvi slučaj oduzimanja nezakonito stečene imovine u Bihaću: Emdžad Galijašević ostao bez nekretnine

Hronika19.10.17, 12:52h

Prvi slučaj oduzimanja nezakonito stečene imovine u Bihaću: Emdžad Galijašević ostao bez nekretnine
Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su u saradnji sa sudskim policajcima odjeljenja Sudske policije Unsko-sanskog kantona 19.10.2017. godine i preuzeli navedeni objekt na dalje upravljanje do konačne odluke suda

 

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je zaprimila rješenje Kantonalnog suda u Bihaću kojim se od osumnjičenog Emdžada Galijašević i drugih privremeno oduzima nekretnina, poslovni objekt-kuća u ulici Kralja Tvrtka, ukupne površine 238 m2 i povjerava na upravljanje Agenciji.

 

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su u saradnji sa sudskim policajcima odjeljenja Sudske policije Unsko-sanskog kantona 19.10.2017. godine i preuzeli navedeni objekt na dalje upravljanje do konačne odluke suda.

 

- Ovo je još jedan pokazatelj pune primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine kojim se šalje jasna poruka da  se kriminal ne isplati - kaže se u saopćenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!