Nove investicije šeika Mohammeda al Qasimija

Otvaraju se nova radna mjesta: Arapi kupili kultni restoran 'Osmice' na Trebeviću, 'Sunnyland' se širi prema Zlatištu

Biznis Klub19.10.17, 10:00h

Otvaraju se nova radna mjesta: Arapi kupili kultni restoran 'Osmice' na Trebeviću, 'Sunnyland' se širi prema Zlatištu
O visini ulaganja rano je govoriti jer još traje izrada studije izvodljivosti. Dodao je da će sigurno otvoriti nova radna mjesta, odnosno zaposliti oko 50 ljudi

 

Kompanija “Emirates” kupila je nekadašnji kultni restoran Osmice na Trebeviću, a “Sunnyland” širi svoje kapacitete prema Zlatištu.
 
 
Ove informacije za Dnevni avaz je potvrdio Amer Ćorić, član kolektiva “Emiratesa”, koji je rekao da su od početka imali strategiju da taj park raste iz dana u dan. 
 
 
– Imamo nove planove tako da će se vjerovatno taj pojas širiti i eventualno smještajnim kapacitetima, rekao je Ćorić.
 
 
O visini ulaganja rano je govoriti jer još traje izrada studije izvodljivosti. Dodao je da će sigurno otvoriti nova radna mjesta, odnosno zaposliti oko 50 ljudi.
 
 
– Za “Osmice još ne znamo, dvoumimo se, ima još nekoliko koncepata u kojem smjeru da idemo i kako da se dalje razvijamo. Postoji plan širenja “Sunnylanda”, ali to neće biti naselje zatvorenog tipa poput Osenika, Popovića… Sve će biti otvoreno i dostupno, rekao je Ćorić. 
 
 
Podsjetimo da je vlasnik Sunnylanda, odnosno firme “Emirates”, šeik Mohammed al Qasimi. Zabavni park Sunnyland sastoji se od alpin coastera, restorana, igraonica, itd. 
 
 
(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook