Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a

Opozicija zviždaljkama blokirala rad parlamenta RS-a: Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu

Hronika17.10.17, 18:58h

Opozicija zviždaljkama blokirala rad parlamenta RS-a: Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu
Prethodno njihov zahtjev da se stavi van snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote nije uvršten u dnevni red zasjedanja Narodne skupštine

 

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a večeras su ponovo blokirali rad Narodne skupštine RS-a.

 

Uz korištenje zviždaljki ponovo su "zauzeli" sto rukovodstva Narodne skuptine RS-a, najavivši da neće učetovovati u raspravi, ali ostaju u sali.

 

Prethodno njihov zahtjev da se stavi van snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote nije uvršten u dnevni red zasjedanja Narodne skupštine.

 

Odbijeni su i zahtjevi da se prijedlog rezolucije o starteškim ciljevima RS-a do 2023. uvrsti u dnevni red zasjedanja, te infomacija o ponašanju pripadnika MUPRS-a i, kako navode, fizičkom sprečavanju opozicije da prisustvuju sjednici parlamenta 13. septembra.

 

Poslanici SDS-a, PDP i NDP-a su tražili skupštinsku raspravu o ovim tačkama, ali tokom izjašnjavanja nisu dobili potrebnu većinu.

 

-Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu. Džaba vama pričati da ugrožavate rad institucija i vidite u koju ste situaciju doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a, koja ne može da radi smjenom glavnog revizora - rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

 

Kazao je i da nije udovoljeno zahtjevima opozicije da se dostavi zapisnik o prošloj sjednici Narodne skupštine, kojoj nisu prisustvovali i smatraju da je bila nelegalna.

 

-Ne poštujete Ustav, zakone i to nećemo dozvoliti - rekao je Govedarica.

 

Nakon što su zviždaljkama spriječili dalji rad, predsjednik Narodne skupštine RS-a nedeljko Čubrilović je dao pauzu od pola sata.

 

(Fena/aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!