Povodom smjene direktora u KJKP VIK

SDU BiH: Kako Konakovića nije stid građana i da se tako grubo poigrava s inteligencijom kompletnog stanovništva u KS?!

Hronika17.10.17, 11:02h

SDU BiH: Kako Konakovića nije stid građana i da se tako grubo poigrava s inteligencijom kompletnog stanovništva u KS?!
SDU BiH je prije 5 godina tražio smjenu rukovodstva KJKP Vodovod i Kanalizacija upravo iz razloga stranačkog zapošljavanja i zanemarivanja obaveza tog komunalnog preduzeća u redovnoj isporuci vode građanima Kantona Sarajevo

 

Povodom smjene direktora u KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost:

 

Pitamo se kako premijera kantona Sarajevo, Elmedina Konakovića nije stid građana i da li je svjestan da zaista vrlo grubo poigrava sa inteligencijom kompletnog stanovništva u Kantonu Sarajevo. 

 

SDU BiH je prije 5 godina tražio smjenu rukovodstva KJKP Vodovod i Kanalizacija upravo iz razloga stranačkog zapošljavanja i zanemarivanja obaveza tog komunalnog preduzeća u redovnoj isporuci vode građanima Kantona Sarajevo.  


U mandatima 2006. – 2010. i 2010. - 2014. godina poslanici SDU BiH su u Skupštini Kantona Sarajevo zagovarali formiranje Holding preduzeća koje bi preuzelo kompletne komunalne usluge od postojećih preduzeća svih od reda gubitaša u Kantonu Sarajevo i na taj način doprinijeli velikim uštedama u budžetu i saniranju stanja u tim preduzećima. 

 

Sve ove poteze, bez imalo stida, aktuelni premijer Kantona Sarajevo sada povlači i predlaže iako je tada kao poslanik i šef poslaničkog kluba SDA bio apsolutno protiv bilo kojeg od ova dva naša prijedloga. Sa naše tačke gledišta također bi bilo interesantno da nam premijer otkrije šta je sa silnim krivičnim prijavama koje su podnesene protiv rukovodstava KJKP Vodovod i Kanalizacija u proteklom periodu, kao i onim koje je protiv ovog i svih drugih komunalnih preduzeća, 2013. godine podnio MUP Kantona Sarajevo zbog nesavjesnog poslovanja. 

 

S obzirom da smjena direktora KJKP Vodovod i Kanalizacija neće doprinijeti ukidanju redukcija vode, smatramo da je za redukcije vode i tegobe koji građani imaju zbog toga najodgovorniji premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. Da je slušao prijedloge SDU BiH i na vrijeme glasao za njih ne bi građane Kantona Sarajevo doveo u situaciju nestašice vode kao 1993. godine. Ovako, njegova odgovornost za postojeću situaciju sa narušenom vodoopskrbom Kantona Sarajevo  prouzrokuje činjenicu da je on lično najveći štetočina. On se ponaša na način da svoju vlastitu odgovornost prebacuje uvijek na nekog drugog optužujući ih za nepotizam, rasipništvo i korupciju, dok istovremeno prema novinarskim špekulacijama na poziciju direktora KJKP Vodovod i Kanalizacija imenuje vlastitu strinu. 

 

Stoga, zbog višegodišnjeg toleriranja kriminala u KJKP Vodovod i Kanalizacija, SDU BiH traži ostavku Premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića. Znamo da je to previše očekivati od njega, kao kadra SDA kojoj su moral i socijalna osjetljivost apsolutno strane kategorije, ali javnost u Kantonu Sarajevo to očekuje s obzirom kakvoj je torturi izložena sa učestalim redukcijama vodom- saopšteno je iz Ureda za odnose sa javnošću SDU BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook