Obračun u Starom Gradu

Foto raport s lica mjesta: Ovako je izgledala deložacija Denisa Stojnića iz diskoteke u centru Sarajeva!

Hronika17.10.17, 09:50h

Foto raport s lica mjesta: Ovako je izgledala deložacija Denisa Stojnića iz diskoteke u centru Sarajeva!
Stojnićeva advokatica Dalida Kozlić za DEPO Portal je jučer izjavila da o deložaciji nije stigla nikakva zvanična obavijest, što se protivi zakonskoj proceduri u ovakvim slučajevima

 


Nakon što je prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Kromolj izgorjelo vozilo u vlasništvu Denisa Stojnića, što advokatski tim poznatog bh. MMA borca, ugostitelja i vijećnika u Opštini Stari Grad, smatra direktnim pritiskom na njihovog klijenta, jutros je na adresi S. H. Muvekina br. 5 novi haos.

 

Naime, danas je na navedenoj adresi deložirana diskoteka u vlasništvu Denisa Stojnića. Stojnićeva advokatica Dalida Kozlić za DEPO Portal je jučer izjavila da o deložaciji nije stigla nikakva zvanična obavijest, što se protivi zakonskoj proceduri u ovakvim slučajevima.


- Da, deložacija je zakazana za 17. oktobar, o čemu naš klijent uopšte nije prethodno obaviješten. I to nije slučajno, jer ovo je dodatni pristisak na Stojnića nakon što mu je prije desetak dana zapaljen automobil, rekla je za DEPO Portal Dalida Kozlić, član pravnog tima Denisa Stojnića.

 

Pojašnjavajući zbog čega pravni tim smatra ovu deložaciju nezakonitom, Dalida Kozlić navodi i sljedeće:


- Ugovor o zakupu poslovnih prostorija je zaključen 2015. godine između Stojnić Denisa kao zakupca i Općine Stari Grad kao zakupodavca. Dana 20.06.2017. godine je Općina Stari Grad jednostrano raskinula predmetni ugovor, a potom donijela rješenje i zaključak kojim se dopušta izvršenje. Nezakonitost ovih radnji i bespravnost deložacije se ogleda u tome što je Stojnić Denis od 2015. godine podnosio zahtjeve za izdavanje potrebnih dozvola za adaptaciju objekta i obavljanje ugovorene djelatnosti ugostiteljstva. Općina Stari Grad Stojnić Denisu nikada nije izdala tražene dozvole niti je dostavila obrazloženje za nepostupanje, da bi potpuno nezakonito jednostrano raskinuli ugovor uz obrazloženje da se radi u objektu u ruševnom stanju.


Ona ističe i da je potpuno paradoksalno i potpuno nezakonito, a što će se u daljem toku postupka utvrditi, da "Općina Stari Grad ne izdaje potrebne i tražene dozvole za adaptaciju objekta, već donosi nezakonito rješenje koje je kontradiktorno i nije zasnovano na zakonu".

 

Naime, shodno ug. br. 01-05--4-510 iz 2015. godine, sklopljenom između Općine Stari Grad i Denisa Stojnića o zakupu poslovnih prostorija u ul. S.H.Muvekita br. 5, površine 656,28 kvadrata, jasno je precizirano da je zakupljeni proslovni prostor bio izričito namijenjen obavljanju ugostiteljske djelatnosti (dokument u prilogu).

 

stojnic-zakup-2

 

Stoga, tvrdi pravni tim, Rješenje načelnika općine Stari Grad, izdato putem Službe za urbanizam br. UP . I- 05-3-840/17-BK od 22. 06. 2017, godine, a kojim se uskraćuje izdavanje urbanističke saglasnosti za navedeni objekat jer, kako se navodi u Rješenju, nije namijenjen za ugostiteljsku djelatnost - jeste nezakonito.    

 

Podsjećamo, u junu mjesecu policija je istraživala i slučaj, navodno, postavljanja bombe kašikare ispred Stojnićeve kuće, a tome je prethodilo pečaćenje objekta "Tesla" zbog, kako je tada navedeno, duga od blizu 400.000 KM prema Opštini Stari Grad, s obzirom da se radi o opštinskom poslovnom prostoru.


Načelnik ove sarajevske opštine Ibrahim Hadžibajrić tada je najavio žestoku borbu sa svim dužnicima, ističući kako ni objekat "Tesla" neće biti izuzetak, te Denisu Stojniću i javno poručio da će ga "otjerati iz Starog Grada".


Stojnić je, pak, tvrdio da je čitav problem eskalirao kada je on kao vijećnik, sa bratom Dadom, podržao Abdulaha Skaku u izboru za gradonačelnika Sarajeva i Igora Gavrića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, te da je tada započeo rat između načelnika Hadžibajrića i braće Stojnić.


Bilo kako bilo, rat se nastavlja i dalje, a pravni tim Denisa Stojnića najavljuje iznošenje u javnost novih, nepoznatih činjenica i dokumenata koji na čitavu situaciju bacaju posve drugačije svjetlo.   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Foto: Amer Beganović/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook