Nakon sastanka u Beogradu

Čović: Deklaracija o opstanku srpskog naroda je dobrodošla, mogla bi slična da se pripremi i za hrvatski narod

Hronika16.10.17, 13:06h

Čović: Deklaracija o opstanku srpskog naroda je dobrodošla,  mogla bi slična da se  pripremi i za hrvatski narod
On je naglasio da će biti još sastanaka predstavnika Srbije i BiH prije 6.i 7. prosinca kada je najavljen uzvratni posjet Srbiji. 'Kod nas se u BiH odluke sporije donose nego kod vas u Srbiji, ali to neće umanjiti ono što smo planirali', kazao je Čović

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u ponedjeljak u Beogradu kako se nada da će uskoro biti ugovoren trilateralni sastanak Srbije, Hrvatske i BiH, kako bi se gradila otvorenija suradnja na tri prostora i dodao da povijest treba ostaviti iza sebe kako ona ne bi bila prepreka za budućnost.

 

On je naglasio da će biti još sastanaka predstavnika Srbije i BiH prije 6.i 7. prosinca kada je najavljen uzvratni posjet Srbiji. "Kod nas se u BiH odluke sporije donose nego kod vas u Srbiji, ali to neće umanjiti ono što smo planirali", kazao je Čović.

 

Kako javlja Tanjug, Čović je naglasio kako očekuje da ekspertni tim Beograda ponudi rješenje o pitanju spornih granica Srbije i BiH, kako bi se do susreta 6. i 7. prosinca dogovor mogao parafirati. "Mi u BiH imamo mnoštvo problema. Vjerujem kako pomoć predsjednika Srbije može biti značajna kada je u pitanju naš europski put", naglasio je Čović.

 

Dodao je kako je zadovoljan odlukom Srbije da se pomogne izgradnja Saborne crkve u Mostaru.

 

Upitan da prokomentira pripremu Deklaracije o opstanku srpskog naroda i je li potrebno nešto slično kada je riječ o hrvatskom narodu Čović je kazao kako je Deklaracija dobra odluka.

 

"To je dobra odluka da vrlo praktično i kroz takav dokument definiramo odnose jednog naroda na dva prostora. Mislim kako je takva odluka dobrodošla i kako ćemo time dugoročno rješavati pitanja i kada je u pitanju srpski narod, ali i sva tri naroda u BiH", pojasnio je on.

 

Dodao je kako ne vidi razlog zašto se slična dokumentacija ne bi pripremila kada je u pitanju hrvatski narod, ali kako je danas rano o tome govoriti.

 

(Fena/aš)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook