Afera Agrokor

Policija upala u rezidenciju porodice Todorić: Na više lokacija pretresi stanova

Hronika16.10.17, 08:30h

Policija upala u rezidenciju porodice Todorić: Na više lokacija pretresi stanova
U Kulmerove dvore su, nakon policije, stigli i Todorićevi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Istovremeno, istražioci su pokucali i na vrata Ivana Crnjca koji je bio član uprave Agrokora

 

Hrvatska policija upala je jutros u Kulmerove dvore - rezidenciju porodice Todorić. Kako pišu hrvatski mediji u Zagrebu se na više lokacija vrše pretrage stanova, a sve u vezi s Agrokorom.

 

Policija u Kulmerovim dvorima nije bilo jer se navodno nalazi u Londonu.

 

U Kulmerove dvore su, nakon policije, stigli i Todorićevi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Istovremeno, istražioci su pokucali i na vrata Ivana Crnjca koji je bio član uprave Agrokora. Zagrebački mediji nezvanično javljaju da bi akcijom policije i DORH-a moglo da bude obuhvaćeno između deset i petnaest osoba.

 

Policija je  jutros došla i na vrata Ljerke Puljić, koja je bila u jednoj od uprava Agrokora.

 

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović ranije je potvrdio da se "sve poslove vezane uz Agrokor" sprovode u koordinaciji sa Državnim tužilaštvom, ali nije odgovorio na pitanje da li zna gdje se nalazi Ivica Todorić.

 

Državno tužilaštvo Hrvatske ranije je potvrdilo da su istrage u toku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena.

 

"Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena", rekla je Hini portparol Državnog tužilaštva Martina Mihordin.

 

(Nezavisne novine, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook