U čemu uživaju

Šta je to što obožavaju sve bebe i zašto to moraju raditi češće: Evo šta ih čini sretnim...

Lifestyle14.10.17, 12:02h

 Šta je to što obožavaju sve bebe i  zašto to moraju raditi češće: Evo šta ih čini sretnim...
Postoji li ijedno dijete koje se neće rasplesati ako im pustite glasniju muziku? Koje se neće razbacati u ovom poznatom beba stilu, čudnog i neizmjerno šarmantnog đuskanja?


To vole baš svi klinci, svejedno žive li na istoku, zapadu, sjeveru ili jugu. Tu su iste! Vole mamu, tatu i druge članove obitelji, vole sve stavljati u usta, lupati po svemu i puno se maziti. I puno je toga univerzalnog među super individualnim bebama, a to nešto što vole svi odreda, kad se osove na svoje nogice, to je deifinitivno i - čagica!

 

Postoji li ijedno dijete koje se neće rasplesati ako im pustite glasniju muziku? Koje se neće razbacati u ovom poznatom beba stilu, čudnog i neizmjerno šarmantnog đuskanja?

 

Vjerojatno ne postoji. I zato si od danas muziku ožežite još žešće. Muzika dokazano podiže dobro raspoloženje, a to je tek kap u moru njene važnosti u životu ljudi, djece pogotovo.

 

Prvo pogledajte koliko klinci u tome uživaju, a potom pročitajte zašto je muzika važna za njihov razvoj. I naravno, na kraju balade, ožežite!

 

Muzika silno pozitivno utječe na razvoj djetetovih umnih i fizičkih sposobnosti, potiče njihovu kreativnost, oslobađa stres, savladava tremu od nastupa pred drugima, podiže samopouzdanje, potiče ljubav prema umjetnosti uopće.

 

Zbog svega toga dajte djeci da se što više izražavaju upravo muzikom!

 

Svakodnevno im puštajte muziku i to ne samo dječje pjesmice. Potičite im ljubav prema svim žanrovima, tako će lakše pronaći što im bolje leži. Pjevajte s njim, svirajte, tamburajte, a ako nemate nikakvih instrumenata u kući, ili su se onim kupovnim ispraznile baterije - lako napravite neke zabavne kućne verzije!

 

Tako muzika više neće biti samo zvonka radost - bit će to cijeli jedan višeslojan proces kroz kojeg će dijete malo raditi rukicama, malo maštom i na kraju će svoju sreću izraziti muzikom i tijelom!

 

Pjevanje, sviranje, ples... aktivnosti su koje će kod djeteta pomoći razviti bolju spacijalnu percepciju, a svojim će tijelom i mimikom bolje razvijati neverbalnu komunikaciju.

 

Poznato je i da muzika liječi depresiju te uklanja stres pa stoga svom nemirnom i mrgudnom djetetu radije ponudite da se bavi glazbom nego da ga ignorirate u nekom njegovom napadu ljutnje. Jer i takva su raspoloženja dio odrastanja, zar ne?

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook