FOTO/ TOLIKO NOVCA NA JEDNOM MJESTU

Gomila para ispred BBI centra: Pred građanima Sarajeva 'puklo' više od 40 miliona KM! Čiji je ovo novac?!

Hronika11.10.17, 11:21h

Gomila para ispred BBI centra: Pred građanima Sarajeva 'puklo' više od 40 miliona KM! Čiji je ovo novac?!
Građanima je na platou BBI centra predočena gomila novca, oko 40 miliona maraka, što je iznos koji se prosječno svakog dana potroši u Bosni i Hercegovini, iz budžeta i vanbudžetskih fondova

 

 

U Sarajevu se danas od 11:00 do 18:00 sati, u organizaciji fondacije CPI, na platou ispred BBI centra, održava ulična akcija "To je vaš novac!".


Građanima je na platou predočena gomila novca, oko 40 miliona maraka, tačnije 40.953.600 KM, što je iznos koji se prosječno svakog dana potroši u Bosni i Hercegovini, iz budžeta i vanbudžetskih fondova.


Skoro sav taj novac državi stavljaju na raspolaganje građani, kroz poreze, doprinose i oporezovanu svakodnevnu potrošnju na robe i usluge. Država sa svoje strane, na svim nivoima, od općina i gradova do državnog nivoa malo i nedovoljno čini da o toj potrošnji izvještava građane na njima razumljiv način. 


Građani i građanke, poduzetnici i poduzetnice, koji su i financijeri države i korisnici njenih usluga, ni na koji način nisu uključeni u budžetski ciklus i oni sami moraju inzistirati da se takvo stanje izmijeni.

 

Ova akcija je aktivnost u sklopu Programa održivosti civilnog društva u BiH koji finansijski podržava USAID, navodi se u saopštenju Centra za zastupanje građanskih interesa (CPI).

 

DEPO Portal vam donosi i fotografije sa današnjeg performansa ispred BBI centra...

 

bbi-akcija-40-miliona-2

 bbi-akcija-40-miliona-3

bbi-akcija-40-miliona-1

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook