Trostruko ubistvo u blizini Rima

Detalji monstruoznog zločina u Italiji: Braća Seferović iz osvete zapalili tri sestre iz BiH, policiji ih prijavio treći brat Šerif

Hronika10.10.17, 13:04h

 Detalji monstruoznog zločina u Italiji: Braća Seferović iz osvete zapalili tri sestre iz BiH, policiji ih prijavio treći brat Šerif
Prema informacijama italijanskih medija, Renata je sa ovim ubistvom povezao njegov treći brat Šerif, koji je jedno vrijeme bio prvoosumnjičeni u ovom predmetu


Monstruozno ubistvo tri sestre potreslo je Italiju i Bosnu i Hercegovinu. Naime, dvojica braće iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su u Italiji ubili tri sestre iz BiH, od kojih su dvije bile maloletne.

 

Renato Seferović (24) i njegov maloljetni brat J. S. (15) uhapšeni su u nedjelju zbog sumnje da su u blizini Rima zapalili kamper u kojem se nalazila porodica Romana Halilovića.

 

Tom prilikog izgorjele su sestre Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20). U ovom kamperu živjelo je njih 13, ali su Roman i supruga uspjeli spasiti osmoro djece.

 

Naime, prema informacijama italijanskih medija, Renata je sa ovim ubistvom povezao njegov treći brat Šerif, koji je jedno vrijeme bio prvoosumnjičeni u ovom predmetu.

 

Kao dokaz njegovoj priči poslužili su snimci sa sigurnosni kamera na kojima se vidi Renatov kombi u blizini mjesta napada. Na mjestu napada pronađena su ostaci Molotovljevog koktela na kojima su bili otisci, a koji se nisu podudarali sa Šerifovim pa se očekuje da će odgovarati Renatovim.

 

Upravo Renata sumnjiče da je ubacio koktel u njihov kamper. Italijanska policija je proteklih dana uhapsila još dvije osobe, a zatim su došli do informacija da se Renato i njegov maloljetni brat kriju na području Republike Srpske.

 

Nakon toga 6. oktobra su raspisali međunarodnu potjernicu za njima, a dva dana kasnije oni su pronađeni i uhapšeni u Italiji. Prema pisanju italijasnkih medija ostvarena je veoma dobra saradnja između policijskih agencija BiH i Italije.

 

(EuroBlic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook