Ako može Dodik, može i glavni grad

I Sarajevo raspisuje referendum: Hoćete li izaći 26. novembra na glasanje?!

Front06.10.17, 11:47h

I Sarajevo raspisuje referendum: Hoćete li izaći 26. novembra na glasanje?!
Referendum je jedini pravi način da svi dobiju priliku da kažu mišljenje o ovom problemu koji je ustalasao javnost u gradu Sarajevu ali i šire, smatraju inicijatori


Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta i Građanski savez uputili su Općinskom vijeću Općine Novo Sarajevo Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane „Novo Sarajevo“ u Sportsku dvoranu „Goran Čengić“.

 

Iz Naše stranke je saopćeno da je pitanje na koje bi građani trebali odgovoriti „Da li ste saglasni s tim da se Sportska dvorana 'Novo Sarajevo' preimenuje u Sportsku dvoranu 'Goran Čengić'?“ Predviđeni datum održavanja referenduma je 26. novembar 2017. godine.

 

- Da li će do referenduma doći, zavisit će od vijećnika koji će na prvoj narednoj sjednici odlučivati o tome da li su za održavanje referenduma. Prethodno, ovo pitanje mora biti uvršteno na dnevni red, o čemu će se odlučivati u ponedjeljak - navodi se u saopćenju.

 

Dodaje se da je referendum jedini pravi način da svi dobiju priliku da kažu mišljenje o ovom problemu koji je ustalasao javnost ne samo u općini Novo Sarajevo i gradu Sarajevu nego i šire.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook