Krivična prijava protiv direktora 'Službenog glasnika RS'

Neka Tužilaštvo utvrdi ko je odgovoran za neobjavljivanje odluke o referendumu u RS

Front05.10.17, 20:30h

Neka Tužilaštvo utvrdi ko je odgovoran za neobjavljivanje odluke o referendumu u RS
Čavić je ranije rekao da je vjerovatno neko od nadležnih u "Službenom glasniku" po nečijim pritiskom gotovo dvije godine zadržavao objavu odluke, a da nadležno tužilaštvo u istrazi treba da utvrdi ko je za to odgovoran

 

Predsjednici SDS-a Vukota Govedarica, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić podnijet će sutra krivičnu prijavu protiv direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Dragana Veselinovića.

 

Prijavu će podnijeti Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

 

Čavić je ranije najavio krivičnu prijavu protiv osoba koje su odgovorne za neobjavljivanje usvojenih odluka Narodne skupštine RS-a, među kojima je donedavno bila i skupštinska odluka o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH.

 

Ta odluka je u međuvremenu objavljena u "Službenom glasniku" i stupila je na snagu, što je bio jedan od uslova opozicije na sjednici Narodne skupštine 13. septembra.

 

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik je najavio da će odluka o referendum u RS-u biti suspendovana na jednoj od narednih sjednica entitetskog parlamenta.

 

Čavić je ranije rekao da je vjerovatno neko od nadležnih u "Službenom glasniku" po nečijim pritiskom gotovo dvije godine zadržavao objavu odluke, a da nadležno tužilaštvo u istrazi treba da utvrdi ko je za to odgovoran.

 

(FENA)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook