neviđena Drama u Tesliću

21 sat na drvetu s omčom oko vrata: Eldin Horić (32) konačno odustao od samoubistva

Hronika05.10.17, 11:53h

21 sat na drvetu s omčom oko vrata: Eldin Horić (32) konačno odustao od samoubistva
Zbog te akcije je saobraćajni kolaps u gradu jer se vozila preusmjeravaju na alternativne ulice

 

Eldina H. (32) iz Donjeg Ruževića, kod Teslića ni njegova majka nije uspjela da nagovori da skine omču sa vrata i siđe sa drveta na koje se popeo prije 21sat. Novinarka "Nezavisnih" javlja da je tražio vodio koju su mu policajci dodali bacivši kesu na drvo.

 

U Gradskom parku u Tesliću dugo su trajali pregovori sa tridesetdvogodišnjim muškarcem iz ove opštine koji od juče prijetio da će izvršiti samoubistvo.

 

Kako javlja novinar "Nezavisnih novina" sa lica mjesta, policija je blokirala cijelu ulicu, ne dozvoljava prilazak ni građanima ni medijima, uz obrazloženje da nema potreba  da mu se pridaje medijska pažnja.

 

Također, čulo se da muškarac nešto psuje i dobacuje policajcima, dok su građani negodovali.

 

Zbog te akcije se stvorio saobraćajni kolaps u gradu jer su se vozila preusmjeravala na alternativne ulice. 

 

U policiji su juče u 14.30 sati primili dojavu građana da se nepoznati muškarac popeo na drvo u parku, prijeteći da će se objesiti. Na mjestu događaja su pripadnici pregovaračkog tima Policijske uprave Doboj, Policijske stanice Teslić, Centra za socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje. 

 

E.H. je, nakon gotovo 22 sata provedena na stablu, sišao nakon razgovora s članovima policijskog pregovaračkog tipa.

 

Policijskoj stanici Teslić jučer je oko 14.25 sati prijavljeno da se na drvetu u gradskom parku nalazi muškarac sa konapom oko vrata.

 

Na mjestu događaja, osim policije bili su radnici Doma zdravlja Teslić, Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad Teslić, čiji je E.H. korisnik te vatrogasci. Pregovarački tim Policijske uprave Doboj intenzivno je vršio pregovore sa E.H. da odustane od svoje namjere.

 

Nezvanično riječ je o Eldinu Horiću.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook