SIPA u akciji

Uhapšen Milomir Davidović Liči, osumnjičen za ratni zločin i silovanje Bošnjakinja na području Foče

Hronika04.10.17, 10:41h

Uhapšen Milomir Davidović Liči, osumnjičen za ratni zločin i silovanje Bošnjakinja na području Foče
Osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, odnosno predlaganju mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom

 

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e, na području Foče, locirali su i lišili slobode osumnjičenog Milomira Davidovića Ličija, rođenog 1955. godine u Foči, gdje je i nastanjen, državljanin BiH.

 

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik VRS, u ljeto 1992. godine, na području Foče, počinio ratni zločin, silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava bošnjačke nacionalnosti s područja Foče, te se sumnjiči da je počinio kazneno djelo zločina protiv čovječnosti. 

 

Osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, odnosno predlaganju mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

 

Tužilaštvo BiH radi na većem broju istraga i predmeta, koji se odnose na ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja u ratu, u svim krajevima BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook