SDP optužuje premijera KS za bahatu politiku

Konaković je izvrijeđao Segmedinu Srnu, a poznat je po tome da je ispunio svaku želju Sebiji Izetbegović

Hronika03.10.17, 12:40h

Konaković je izvrijeđao Segmedinu Srnu, a poznat je po tome da je ispunio svaku želju Sebiji Izetbegović
'Nastavak je to bahate i primitivne politike njega i njegove SDA. Umjesto laži i uvreda građanima Sarajeva trebaju reći kada će imati vodu 24 sata dnevno jer je Sarajevo to imalo prije više od 100 godina'

 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković jučer je ponovo zloupotrijebio govornicu Skupštine Kantona Sarajevo kako bi vrijeđao i lažno optuživao Segmedinu Srnu-Bajramović, zastupnicu SDP u kantonalnoj skupštini, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

U saopćenju se navodi da je to nastavak  bahate i primitivne politike njega i njegove SDA. Umjesto laži i uvreda građanima Sarajeva trebaju reći kada će imati vodu 24 sata dnevno jer je Sarajevo to imalo prije više od 100 godina.

 

Takodjer, građanima trebaju jasno odgovoriti na pitanje je li uništavanje Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i sistema zdravstva zapravo dio plana da se ubije svaka nada ovim ljudima da je u Sarajevu moguće živjeti životom čovjeka?

 

Građanima moraju objasniti zašto od avgusta plaćaju deset posto skuplje grijanje, a radijatori su i dalje hladni? Je li premijeru i njegovoj SDA jasno da život u Sarajevu danas liči na dane opsade ovog grada?!

 

Sve to je rezultat politike SDA čiji kadrovi ratuju oko toga čija firma će sarajevskom vodovodu prodavati cijevi? Hoće li to biti firma zeta Bakira Izetbegovića ili firma predsjednika SDA Novi Grad Huse Ćesira?

 

'Neka Konaković stoga prestane odgovornost za propalu i kriminalnu politiku koja već 25 godina uništava sve javne resurse Sarajeva adresirati nekom drugom. Građani jako dobro znaju šta i kako radi SDA', navodi se u saopćenju.

 

Nikakve laži neće učiniti da iz suhih slavina poteče voda, da hladni radijatori postanu topli ili da nepostojeći dječiji kardiohirurg na KCUS uradi operacije i preglede na stotinama djece ovog grada.

 

'Nažalost, jedine stvari po kojima će Konaković kao premijer ostati upamćen su lijepe priče i to što je ispunio svaku želju Sebije Izetbegović', istaknuto je u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook