Nakon garancija za Ratka Mladića

Udruženje žrtava: Srbija potvrđuje svoju ulogu štićenika optuženih i osuđenih ratnih zločinaca

Hronika03.10.17, 11:48h

Udruženje žrtava: Srbija potvrđuje svoju ulogu štićenika optuženih i osuđenih ratnih zločinaca
Zemlja koja krije na hiljade optuženih za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, zemlja koja krije osuđene ratne zločince od Stankovića do Đukića...



Srbija sa davanjem garancija za Ratka Mladića i zahtjevom za njegovo izručenje samo još jednom potvrđuje svoju ulogu štićenika optuženih ali i osuđenih ratnih zločinaca, saopćilo je  danas Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

 

U saopćenju se navodi da Srbija ovim potezom  potvrđuje svoju oprijedeljenost i da je ostala pri svom stavu negiranja počinjenih zločina, i sa tim potvrđuje vlastito učešće u počinjenim zločinima.


"Zemlja koja krije na hiljade optuženih za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, zemlja koja krije osuđene ratne zločince od Stankovića do Đukića, zemlja čija Vojno Medicinska Akademija, kao na traci, izdaje razna uvjerenja optuženim i osuđenim ratnim zločincima sa kojima ih proglašava u većini slučajeva psihološki poremećenim osobama, ne može da da garanciju da će ispuniti dogovor, te da će optuženi ratni zločinac izaći pred lice pravde pri izricanju presude", stoji u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook