Pred odlučujuće susrete u kvalifikacijama za SP u Rusiji

Danas okupljanje nogometne reprezentacije BIH: 'Pokazat ćemo da smo u stanju pobijediti Belgiju'

Sport02.10.17, 11:03h

Danas okupljanje nogometne reprezentacije BIH: 'Pokazat ćemo da smo u stanju pobijediti Belgiju'
Po riječima selektora Mehmda Baždarevića njegovi izabranici u subotu će igrati protiv "najtežeg protivnika u najtežem trenutku"


Nogometa reprezentacja Bosne i Hercegovine danas od 13.00 sati počinje se okupljati u Sarajevu, pred odlučujuće susrete u kvalfikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv selekcija Belgije, 7. oktobra na stadionu Grbavica, i tri dana kasnije protiv Estonije u Tallinu.

 

Po riječima selektora Mehmda Baždarevića njegovi izabranici u subotu će igrati protiv "najtežeg protivnika u najtežem trenutku".

 

- Mi znamo šta nas čeka. Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku. Međutim, vjerujemo u sebe, imamo kvaliteta, snage i želje, i pored poteškoća zbog otkazivanja pojedinih igrača. Želimo da u subotu našim najvijačima i onima koji će biti sa nama pružimo jednu pravu fudbalsku predstavu i ostvarimo rezultat koji nam otvara dalje šanse za odlazak u baraž. Nastojat ćemo da ovih pet dana priprema maksimalno odradimo i da u utakmcu uđemo motivisani, da svima još jedanput pokažemo da smo u stanju da možemo da pobijedimo Belgiju - rekao je Baždarević.

 

Prvi trening najbolji bh. nogometaši imat će danas u 17.00 sati na Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

 
(FENA/md) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook