POTVRDILA SVJETSKU KLASU

Novo zlato za Larisu Cerić: Bh. džudistkinja najbolja na Grand Prixu u Zagrebu

Sport01.10.17, 20:35h

Novo zlato za Larisu Cerić: Bh. džudistkinja najbolja na Grand Prixu u Zagrebu
Ovim rezultatom Cerić je potvrdila svjetsku klasu i već dugi niz godina spada među najbolje takmičarke na planeti u kategoriji +78 kg

 



Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je zlatnu medalju na Grand Prixu u Zagrebu.


Cerić je kao nositeljica bila slobodna u prvom krugu, da bi u drugom pobijedila predstavnicu Brazila Camilu Yamakawa. U polufinalnom meču maksimalnim rezultatom je pobijedila Francuskinju Anne M Bairo, a u finalnom meču bila je superiorna protiv predstavnice Litvanije Sante Pakenyte.


Ovim rezultatom Cerić je potvrdila svjetsku klasu i već dugi niz godina spada među najbolje takmičarke na planeti u kategoriji +78 kg. Ovaj uspjeh joj je donio novih 700 bodova i na ovaj način učvrstila se na drugom mjestu svjetske ranking liste.


Mušku seniorsku reprezentaciju BiH predvodio je kapiten Ibro Miladin, a osim njega u ekipi su bili Harun Sadiković, Rijad Dedeić i Aljoša Perić. Najbolji rezultat ostvario je Dedić plasmanom među sedam najboljih takmičara u kategoriji - 90kg, sa dvije pobjede i dva poraza, saopćeno je iz Judo saveza BiH.


Na takmičenju u Zagrebu učestvovalo je 300 džudista i džudistkinja iz 47 zemalja. Svjetsku elitu predvodio je devetorostruki prvak svijeta Teddy Riner.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook