proslavljena bh. košarkašica rame uz rame s najvećima

Razija Mujanović u FIBA Kući slavnih: Uzbuđena sam, žao mi je samo što nije došao niko iz BiH...

Sport01.10.17, 10:50h

Razija Mujanović u FIBA Kući slavnih: Uzbuđena sam, žao mi je samo što nije došao niko iz BiH...
Na svečanosti koja je održana u Ženevi Mujanović je, uz Mikija Berkovicha, Pera Camerona, Valdisa Valtersa, Tonija Kukoča, Dušana Ivkovića i Shaquille O'Neala ušla u anale košarkaškog sporta, prenosi Košarkaški savez BiH

 

Proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović sinoć je zvanično primljena u FIBA Kuću slavnih, piše Fena. 

 

Na svečanosti koja je održana u Ženevi Mujanović je, uz Mikija Berkovicha, Pera Camerona, Valdisa Valtersa, Tonija Kukoča, Dušana Ivkovića i Shaquille O'Neala ušla u anale košarkaškog sporta, prenosi Košarkaški savez BiH.

 

U generaciji koja je ove godine primljena u Kuću slavnih, nalazi se i legendarni američki Dream team, koji su svojevremeno nastupali Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone i David Robinson.

 

Razija Mujanović će ući u istoriju kao prva košarkašica s ovih prostora koja je primljena u Kuću slavnih. Sa reprezentacijom bivše Jugoslavije bila je evropski, svjetski i olimpijski viceprvak, a predvodila je i reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prvom nastupu na Europskom prvenstvu 1997. godine.

 

''Još uvijek sam uzbuđena, bilo je fantastično. Nevjerovatno je biti sa svim velikanima iz svijeta košarke na jednom mjestu. Još veći utisak je ostavilo na mene to što nas je bilo troje s prostora bivše Jugoslavije. Družili smo se, bili smo zajedno na večeri. Žao mi je samo što nije bilo novinara iz Bosne i Hercegovine i predstavnika Košarkaškog saveza BiH. Od naših ljudi na večeri je jedino bila ambasadorica Lucija Ljubić'', kazala je Mujanović u razgovoru za N1

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook