ŽIVJELA SAMA, KOMŠIJE VIDJELE DIM ISPOD VRATA

Drama na Čengić Vili: Požar progutao cjeli stan, Sarajka jedva spašena iz vatrene stihije

Hronika29.09.17, 23:02h

Drama na Čengić Vili: Požar progutao cjeli stan, Sarajka jedva spašena iz vatrene stihije
Žena je zadobila velike opekotine po cijelom tijelu, a brzom reakcijom komšija spašena je iz vatrene stihije

 

 

 

U sarajevskom naselju Čengić Vila večeras se odvijala prava drama. U ulici Ferde Hauptmana, večeras u 21.09 sati izbio je požar u jednom od stanova u kojem je sama živjela starija Sarajka - inicijala S. K, javio je Avaz


Kako je portal Avaz.ba saznao na licu mjesta, žena se trenutno nalazi van životne opasnosti, iako je na tijelu zadobila brojne opekotine. 


- Ona je živjela sama u stanu. Kada sam prolazio pored stana, vidio sam dim koji je izlazio ispod vrata. Provalio sam u njega i zatekao pravu dramu. Vatrena stihija je već progutala bila pola stana, a ona je ležala na krevetu. Već se počela gušiti. Uspio sam pozvati suprugu, koja je pozvala vatrogasce. Zaista su brzo reagirali - ispričao je komšija ove Sarajke. 


Dodao je da njegova susjeda u haustoru, već nekoliko godina živi sama, a da ima brata u Vojvodini. 


- On je znao ponekad doći da je posjeti. U zadnje vrijeme ga nisam viđao. Ljekari koji su se zatekli na licu mjesta kazali su mi da je dobila velike opekotine, ali da nije životno ugrožena - rekao je prestravljeni komšija.  


Vatrogasci su u rekordnom roku došli i za 15 minuta uspjeli lokaliziratiu požar. U međuvremenu su ostale komšije pozvale Hitnu pomoć (...).


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook