Okršaj u Derventi

Traktorista prijetio sjekirom porodici, zatim nožem ubo policajca

Hronika28.09.17, 13:44h

Traktorista prijetio sjekirom porodici, zatim nožem ubo policajca
Po dolasku policije na lice mjesta, D.L. je fizički nasrnuo na jednog policijaca i nožem mu zadao ubodnu ranu u dijelu abdomena i podlaktica

 

Policija u Derventi uhapsila je muškarca D.L. koji je nožem ubo policajca.



D.L., s područja općine Derventa, je prethodno, krećući se traktorom kolskim putem koji prolazi pored kuće vlasništvo Ž.J. u mjestu Miškovci, uputio verbalne i prijetnje sjekirom članovima porodice Ž.J. (roditelji i maloljetno dijete), koji su se nalazili u dvorištu kuće. 



Po dolasku policije na lice mjesta, D.L. je fizički nasrnuo na jednog policijaca i nožem mu zadao ubodnu ranu u dijelu abdomena i podlaktica.



Kako bi odbio napad, drugi policajac je iz službenog pištolja ispalio hitac upozorenja, nakon čega su oba policijska službenika savladala i lišila slobode D.L., saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj. 



Povrijeđenom policajcu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Derventa, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. 



U toku je kriminalistička obrada D.L. u vezi s izvršenim krivičnim djelom sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

 

(Fena/aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook