Naša stranka optužila Vladu KS za opstrukciju

Dva dana pred HITNU sjednicu o vodosnabdijevanju Sarajeva nismo dobili ni poziv, a ni materijale!

Hronika26.09.17, 12:22h

Dva dana pred HITNU sjednicu o vodosnabdijevanju Sarajeva nismo dobili ni poziv, a ni materijale!
S obzirom na probleme koje sarajevski vodovod ima: dotrajala infrastruktura, nelegalni priključci, male količine vode u izvorištu Bačevo, materijali su zastupnicima morali biti dostavljeni istog dana kad je sjednica najavljena

 

Dva dana pred hitnu tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo o stanju u preduzeću Vodovod i kanalizacija zastupnici Skupštine  Kantona Sarajevo nisu dobili ni poziv ni materijale za Sjednicu, saopšteno je iz Naše stranke.

 

U saopštenju se navodi da  ozbiljnost situacije u kojoj građani Sarajeva provode veći dio dana bez vode zahtijeva i ozbiljne pripreme za donošenje što boljih prijedloga i rješenja.             'S obzirom na probleme koje sarajevski vodovod ima: dotrajala infrastruktura, nelegalni priključci, male količine vode u izvorištu Bačevo, materijali su zastupnicima morali biti dostavljeni istog dana kad je sjednica najavljena. Ako nisu, to pokazuje nemar Vlade prema trenutno glavnom problemu KS. Ako jesu, onda Vlada želi opstruirati sjednicu i svjesno radi na produžetku agonije građana', stoji u saopštenju. 

 

'Od 2014. godine Naša stranka kontinuirano upozorava Vladu i poziva na odgovor te nudi prijedloge u oblasti vodosnabdijevanja. Imali su skoro tri godine da ovu sjednicu pripreme, ali evo nisu to učinili ni dva dana prije nje!', kazao je  Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!