TAKO TO RADE NAŠE SUSJEDI

Šok na Jadranu: Gola umjetnica šetala ulicama, provokativni performans sve (ne)ugodno iznenadio

DEPO Art23.09.17, 16:50h

Šok na Jadranu: Gola umjetnica šetala ulicama, provokativni performans sve (ne)ugodno iznenadio
Nesvakidašnji događaj na ulicama Rijeke... Otvorenju velike retrospektivne izložbe Tomislava Gotovca prethodio je performans umjetnice Milo Moire, a on je za mnoge bio vrtlo šokantan

 

 

Velika retrospektivna izložba Tomislava Gotovca pod nazivom "Anticipator kriza - Kuda idemo ne pitajte" otvorena je u petak kao prva izložba u novom prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) u kompleksu Rikard Benčić.


Izložen je sveobuhvatni presjek Gotovčeva 60-godišnjeg umjetničkog djelovanja putem fotografija, foto i video dokumentacije njegovih performansa i akcija, dokumenata, novinskih naslovnica i drugih medija, piše Dnevnik.hr.


Predstavljene su neke od njegovih glasovitih i snažnih akcija, ali i neki do sad javnosti nepoznati materijali.


Kustosica izložbe Nataša Šuković istaknula je da je ovo prva retrospektivna izložba Tomislava Gotovca uopće, a da su je ona i druga kustosica Ksenija Orelj doživjele i postavile kao dugometražni film u kojem je Gotovac glavni glumac i redatelj, a čija se radnja odvija u raznim filmskim žanrovima. 


Orelj je navela da se izložba ne zadržava samo u galerijskom prostoru, nego se, kako je i sam Gotovac činio, širi na ulicu i kino. A samom otvorenju izložbe prethodio je performans umjetnice Milo Moire.


Više o ovom događaju, kao i fotografije sa provokativnog umjetničkog performansa, čitajte i gledajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook