U GALERIJI SUVREMENE UMJETNOSTI CHARLAMA

Bez cenzure: Kad Vuk Rodić kazuje poeziju

DEPO Art22.09.17, 20:17h

Bez cenzure: Kad Vuk Rodić kazuje poeziju
Pjesnik Vuk Rodić je u suradnji sa Galerijom suvremene umjetnosti Charlama sinoć u 21:00 sati održao poetsko-zvučni performance, koji se po mnogo čemu razlikuje od uobičajnih. Nakon toga je upriličen jam session akustične muzike, dok je prostor u kojem se događao event svojim radovima obogatio Demis Sinančević

 

Vuk Rodić, sa svojom teškom, ali okrepljujućom poezijom je bez cenzure interpretirao neke od svojih nevjerovatnih priča i neobičnih pogleda na svijet u kojem živimo. Nakon poetskog čitanja, sve prisutne je zabavio jam session koji je organizovao Dragomir Križić - Križa, kultna ličnost alternativne umjetničke scene Sarajeva posljednjih 30 godina. 
Sve što je bilo potrebno da se prisustvuje ovom performansu bila je dobra volja, s obzirom da je ulaz bio slobodan. 


Vuk Rodić je rođen 1958. godine u Mesićima kod Rogatice. Studirao na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i Višoj pomorskoj školi u Rijeci, Kotoru i Splitu. Prvu knjigu pjesama “Vremeplov” objavila mu je Izdavačka kuća “Svjetlost”. Zbirku “Sfumato” štampao je sarajevski Buybook 2007. godine. Objavljivao je radove u književnim časopisima I dobivao pozitivne kritike u književnoj javnosti.  

 

Ambijent u kojem se događao event je bio obogaćen i radovima suvremenog bh. umjetnika Demisa Sinačevića


Lokalnu podršku projektu dali su: Stega, Ambrozija i Zvukovina.


Pogledajte video sa ovoga  art eventa.

 

 

(DEPO Portal/ms)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook