Dok su pripremali likvidaciju

Plaćene ubice 'pale' nakon dojave jedne Sarajke: 'Dva dana su se vrtili oko zgrade, bili su sumnjivi!'

Hronika21.09.17, 10:47h

Plaćene ubice 'pale' nakon dojave jedne Sarajke: 'Dva dana su se vrtili oko zgrade, bili su sumnjivi!'
Kod obojice su prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cijevi

 

Marko Gojković iz Bara i Čaba Der iz Subotice, koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi.

 

Njih je policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno.

 

Ona je, naime, oko 9 sati ujutro, pozvala policiju i kazala da je primijetila kako se dvije njoj nepoznate osobe već dva dana "vrte oko zgrade", a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim.

 

Kada je policija došla u naselje Hrasno da provjeri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je "pročitan" i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju.

 

Kod obojice su, kako se saznaje, prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cijevi, kao i 4.000 eura. Policija sumnja da su se u ovom naselju vjerovatno i krili u nekom od stanova.

 

Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku. Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija provjerava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi "zavarali trag". 


U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook