NOVA POBJEDA ZA MILANA

Severina i Igor šokirani nakon odluke suda: Evo šta im je od sada zabranjeno...

Showbizz19.09.17, 11:24h

Severina i Igor šokirani nakon odluke suda: Evo šta im je od sada zabranjeno...
U ovih nekoliko godina slučaj je doživio mnogo obrte, a posljednja odluka Općinskog suda u Zagrebu zapanjila je Severinu i njenog sadašnjeg supruga Igora Kojića

 

 

Sudska borba između bivših partnera, srpskog biznismena Milana Popovića i hrvatske pjevačice Severine Kojić, za ravnopravno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom traje još od 2014. godine.

 


U ovih nekoliko godina slučaj je doživio mnogo obrte, a posljednja odluka Općinskog suda u Zagrebu zapanjila je Severinu i njenog sadašnjeg supruga Igora Kojića.


Naime, sud je donio rješenje kojim se Severininom suprugu zabranjuje da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloljetnog Aleksandra Popovića. Kako je navedeno u obrazloženju, rješenje je donijeto u najboljem interesu djeteta.


Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloljetnog sina, što mu je sud i odobrio, čime je donijeta i privremena mjera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim mrežama poput Facebooka i Instagrama, pošto je to protivno interesu djeteta.


Severini advokati na sudu su isticali da je Kojić u braku sa majkom djeteta, odnosno da je očuh, te da je izuzetno blizak sa Aleksandrom sa kojim živi u istoj kući, ali sud je presudio u korist oca.


Kako je utvrđeno, objavljivanje fotografija u ovom slučaju je nepotrebno i suvišno, te kontraproduktivno psihofizičkom razvoju djeteta. Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, a o čemu su svjedočili i vještaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dijete starije, to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.

 


Inače, Milan Popoviće je u toku ovog mjeseca protiv Severine podnio i dvije tužbe za klevetu. Jedna se odnosi na samu Severinu, a druga na Tomislava Petrovića, menadžera pevačice.


- Pristao bih na rješavanje spora mirnim putem samo ako mi se Severinin menadžer javno izvini za navode, izjavio je Popović tada za hrvatske medije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook