od 17. do 19. septembra

U Sarajevu se održava konferencija šefova misija američkih ambasada iz regiona

Front18.09.17, 18:48h

U Sarajevu se održava konferencija šefova misija američkih ambasada iz regiona
Tokom konferencije, ambasadori će interno razgovarati o zajedničkim temama i pitanjima s kojima se susreću misije SAD-a u regionu, uključujući euro-atlantske integracije, unaprijeđenje regionalne saradnje, ekonomski rast i investicije, jačanje vladavine prava i regionalna sigurnost


  
Od 17. do 19. septembra, Ambasada SAD-a u Sarajevu bit će domaćin godišnje konferencije šefova misija američkih ambasada iz regiona. Na konferenciji će sudjelovati ambasadori SAD-a u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji, prenosi agencija Patria.

 

Tokom konferencije, ambasadori će interno razgovarati o zajedničkim temama i pitanjima s kojima se susreću misije SAD-a u regionu, uključujući euro-atlantske integracije, unaprijeđenje regionalne saradnje, ekonomski rast i investicije, jačanje vladavine prava i regionalna sigurnost.

 

Ambasadori će se također sastati i sa predstavnicima bh. vlasti kako bi se upoznali sa situacijom u Bosni i Hercegovini. Pored navedenih ambasadora, i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Hoyt Yee boravit će u Sarajevu u tom periodu. On će također sudjelovati na konferenciji i održati sastanke sa lokalnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook