FOTO/ PORESKA KONTROLA NA DJELU

Koji se parfemi najviše švercuju u BiH: Pogledajte fotografije oduzete robe...

Hronika17.09.17, 11:36h

Koji se parfemi najviše švercuju u BiH: Pogledajte fotografije oduzete robe...
Prilikom kontrole prometa robe i putnika na graničnom prijelazu Rača pronašli su neprijavljeno i skriveno 966 komada parfema poznatih svjetskih marki

 

 


Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom kontrola na graničnim prelazima Rača, Karakaj i Orašje oduzeli su raznu robu koja se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH ukupne tržišne vrijednosti 78.000 KM.


Vršeći pojačanu kontrolu uvoza roba i putničkog prometa, ovlašteni službenici UIO pri Grupi za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla, otkrili su i pronašli raznu neprijavljenu robu. Prilikom kontrole prometa robe i putnika na graničnom prijelazu Rača pronašli su neprijavljeno i skriveno 966 komada parfema poznatih svjetskih marki. 

 

parfemi-oduzeta-roba-1

parfemi-oduzeta-roba-2


Takođe, u nekoliko odovojenih akcija na graničnim prijelazima Krakaj, Orašije i Rača, koristeći doniranu specjalističku opreme za pregled robe, koja je UIO donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS, dodatno je pronađena neprijavljena razna roba poput sportske oprema, konditorskih proizvoda, laptopa i tekstila. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 78.000 KM.

 

parfemi-oduzeta-roba-3-copy


Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

parfemi-oduzeta-roba-4


Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook