Uoči Parade ponosa u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić javno progovorila o svojoj seksualnoj orijentaciji: Ne znam šta mi je gore...

Hronika15.09.17, 16:58h

Premijerka Srbije Ana Brnabić javno progovorila o svojoj seksualnoj orijentaciji: Ne znam šta mi je gore...
Ne znam da li je besmislenije kada se čuje da zbog drugačije seksualne orijentacije nisam dostojna da vodim Vladu, ili da sam postavljena da vodim Vladu upravo i samo zbog toga, rekla je premijerka Srbije

 


- Srbija i njene insitutucije odlučno stoje iza svojih građana jednako štiteći njihova prava, bez obzira da li pripadaju većini, ili su po rođenju, orijentaciji ili ličnom odlukom, pripadnici neke od manjinskih grupa, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, prenose mediji u Srbiji.


Govoreći na Međunarodnoj konferenciji o zločinu iz mržnje i govoru mržnje, Brnabić je istakla da "nema problem sa kritikom, ali da joj smeta neutemeljena kritika koja se zasniva na površnim ocjenama".


"Ne znam da li je besmislenije kada se čuje da zbog drugačije seksualne orijentacije nisam dostojna da vodim Vladu, ili da sam postavljena da vodim Vladu upravo i samo zbog toga", rekla je premijerka Srbije.


Dodala je i da "kao građanka želi da živim u društvu, u kome je Parada ponosa vijest na nivou informacije koja se odnosi na zatvaranje ulica za saobraćaj".


- Želim da taj događaj bude značajan onima koji ga organizuju i građanima koji u njemu žele da učestvuju, bez višemesječnih tenzija prije i poslije njega, istakla je Brnabić.


Ona je navela i da je ponosna što Srbija ima usvojene antidiskiminacione zakone i što izvještaji relevantnih međunarodnih tijela i organizacija potvrđuju da se oblast ljudskih i manjinskih prava u Srbiji unapređuje.


Prema njenim riječima, nivo diskriminacije manjinskih grupa i pripadnika nacionalnih zajednica je u opadanju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook