Nakon detonacije izbio požar

Teroristički napad u Londonu: Eksplozija u metrou, ima povrijeđenih

Hronika15.09.17, 10:25h

Teroristički napad u Londonu: Eksplozija u metrou, ima povrijeđenih
Stanica je evakuisana, a privremeno je obustavljen metro saobraćaj

 

Eksplozija koja se dogodila u vozu metroa na jugozapadu Londona tretira se kao terorizam, saopćili su iz Scotland Yarda.

 

Više putnika je povrijeđeno nakon eksplozije koja se dogodila u 08:20 sati po lokalnom vremenu na stanici Parsons Green, izvještava BBC.

 

Pojavile su se fotografije bijele kante u kojoj se nalazi najlonska kesa sa zapaljenim sadržajem, ali se po tim fotografijama ne čini da je nanesena veća šteta u unutrašnjosti vagona.

 

Iz londonske policije su kazali da je "određeni broj ljudi" povrijeđen i savjetovali građanima da izbjegavaju to područje.

 

Rano je potvrditi uzrok požara, a stanica je ograđena, navodi se u saopćenju.


Premijerka Theresa May na Twitteru je napisala da je "u mislima s onima koji su povrijeđeni na Parsons Greenu i pripadnicima hitnih službi koji hrabro odgovaraju na ovaj teroristički incident".

 

Vladina komisija za hitne slučajeve COBRA će održati sastanak u 13 sati po lokalnom vremenu.

 

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je pozvao na smirenost i rekao da taj grad "nikada neće biti zastrašen ili pobijeđen terorizmom".

 

Očevici su opisali barem jednog putnika s povredama lica, dok su drugi pričali o panici uplašenih putnika koji su bježali iz voza na stanici Parsons Green.

 

(FENA/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook