Nakon spektakularne akcije na Stupu, Grbavici, Čengić Vili, Koševskom brdu...

Objavljena imena 13 sarajevskih dilera uhapšenih u akciji 'Treska', među njima i jedna dama

Hronika14.09.17, 18:54h

Objavljena imena 13 sarajevskih dilera uhapšenih u akciji 'Treska', među njima i jedna dama
Akcija je provedena na ukupno devet lokacija. Pretresi su vršeni u sarajevskim naseljima Stup, gdje su se pripadnici FUP-a užadima spuštali niz zgradu Tibra Pacifik i upadali kroz balkone u stanove, a onda je akcija nastavljena u Buča Potok u Bužimskoj ulici te na Čengić-Vili, Grbavici, Koševskom Brdu te u starom dijelu Sarajeva, u ulici Bakije sokak

 

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva KS, jučer su u ranim jutarnjim satima izveli opsežnu akciju "Treska" na području KS, koja je rezultirala hapšenjem 13 narkodilera te zapljenom droge i oružja.

 

Poznati policiji

 

Akcija je provedena na ukupno devet lokacija. Pretresi su vršeni u sarajevskim naseljima Stup, gdje su se pripadnici FUP-a užadima spuštali niz zgradu Tibra Pacifik i upadali kroz balkone u stanove, a onda je akcija nastavljena u Buča Potok u Bužimskoj ulici te na Čengić-Vili, Grbavici, Koševskom Brdu te u starom dijelu Sarajeva, u ulici Bakije sokak.

 

Uhapšeni su M. T. (26), E. T. (22), V. J. (28), V. V. (26), M. P. (28), E. M. (37), F. V. (39), A. B. (34), S. P. (39), E. P. (43), A. M. (20), D. H. (22) i H. B. (53).

 

Kako Avaz nezvanično saznaje, među uhapšenima su Mirza Tantula, Edin Mekić, Vedad Višnjić, Adis Bučan, Elvira Tahirović, Alen Muratović, Vedran Janjić te drugi i većina ih je odranije poznata policiji po brojnim krivičnim djelima.

 

Kod Janjića je na Stupu pronađeno skoro kilogram i po kanabisa, dok je u Starom Gradu uhvaćen Bučan, koji je spid krio u frižideru. Višnjić je uhapšen na Čengić-Vili.

 

Krivična djela

 

Osumnjičeni su od maja ove godine intenzivno nabavljali i dilali drogu na području Kantona Sarajevo i šire. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti oko dva i po kilograma amfetamina, oko dva kilograma kanabisa, određena količina vatrenog oružja, municije, vozilo, mobiteli, SIM kartice te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potječu iz krivičnog djela. Nakon privođenja, osumnjičeni su prebačeni na kriminalističku obradu u FUP, a poslije toga će biti prebačeni u Tužilaštvo KS.

 

- Trinaestero uhapšenih se sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije - kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

 

Uznemireni stanari Stanari Stupa jučer su u šoku posmatrali scene koje su ih podsjećale na one iz filmova.

 

- Izgledalo je baš dramatično. Specijalci su se sa 13. sprata spuštali na sedmi, gdje su uletjeli u jedan stan - ispričao je jedan očevidac.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook