Svjedoci se nisu pojavili

Slučaj Memić: Predloženi vještak mašinske struke nije u mogućnosti raditi novo vještačenje

Hronika14.09.17, 15:41h

Slučaj Memić: Predloženi vještak mašinske struke nije u mogućnosti raditi novo vještačenje
Iako je sudija pitao da li želi još nekoga pozvati od svjedoka, Karkin je kazao da to neće činiti dok ne budu završena vještačenja koja će dati odgovore na brojna pitanja

 

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je trebao biti održana nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

 

Dva svjedoka koja su trebala ponovo dati svoj iskaz na poziv odbrane optuženih nisu primili pozive.

 

Braća Admir i Asmir Gadžo ranije su već svjedočili, ali prema nezvaničnim informacijama oni su promijenili mjesto stanovanja zbog čega nisu primili pozive za današnje ročište.

 

Sudija Igor Todorović upoznao je odbranu da je vještak mašinske struke Adnan Hasanović koji je trebao ponoviti vještačenje, obavijestio sud da nije u mogućnosti odgovoriti na naredbu o novom vještačenju.

 

Na pitanje koga će od svjedoka pozvati za naredno ročište advokat Rusmir Karkin je kazao da ostaje pri već najavljenim svjedocima braći Gadžo.

 

Iako je sudija pitao da li želi još nekoga pozvati od svjedoka, Karkin je kazao da to neće činiti dok ne budu završena vještačenja koja će dati odgovore na brojna pitanja.

 

Podsjećamo, Sud je ranije odobrio svjedočenje i pripadnika MUP KS Nermina Halilovića pomoćnika komandira PU Ilidža, Elvedina Boje i Velibora Ristivojevića pripadnika PU Ilidža koji su došli na lice mjesta odmah nakon pripadnika DKPT-a i koji su prvi razgovarali sa jedinim svjedokom te noći Alisom Mutap. Svjedočit će i Sefedin Škrijelj, saobraćajni istražitelj na okolnosti provedenog uviđaja kao i Senad Mešić.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook